Helyi közélet

2023.10.17. 21:00

Újra lelke lesz a gasztropiacnak

Darók József

Visszatér a Gólyás-házba gasztro piac.

Fotó: Majzik Attila

Éveken át közkedvelt esemény volt a Garaboly gasztropiac Szentesen, a kézműves termékek és a kistermelők által kínált gasztronómiai választék és a bográcsos főzés is sokakat csalt be a Gólyás-ház udvarára. Az elmúlt időszakban a Rákóczi utcai zöldségpiacon talált új helyszínre, az azonban túl nagynak bizonyult számára, a korábban megszokott családias, bensőséges hangulata háttérbe szorult. A témában tartott sajtótájékoztatón Szabó Zoltán Ferenc polgármester azt említette, a termelőkkel és a művelődési központtal együttműködve 180 fokos fordulatot vett a piac ügye, és e hét szombattól elfoglalja régi, bevált helyét. 

Közel 40 árus jelezte részvételi szándékát az október 21-i alkalmon, ez is azt mutatja, jó irányt vett az ügy, a piac itt életképes lehet

 – fogalmazott a polgármester.

A biokertjéről ismert Szabó Csaba is csatlakozott a gasztro piac termelői csapatához. – Itt lelke volt a piacnak. Aki ide eljön, egy családhoz fog tartozni, mint nálam, a biokertben, és olyan minőségű élelmiszert tud vásárolni, ami az emberek egészségét szolgálja – jelentette ki.

Azon dolgozunk a Gólyás-házban, hogy a közösségeknek legyen hova betérni

 –fogalmazott Vida Viktória, a művelődési központ programszervezője, aki ismertette az újrainduló gasztro-és kézműves piac programját. 14 és 15 óra között a Suttyomba Zenekar muzsikál, 15-17 óráig a gyerekeknek kézműves foglalkozáson papírrókát készíthetnek, amíg szüleik nézelődnek a vásári forgatagban. A rendezvény ideje alatt kézműves sörök, és egyéb italok, ételek széles választékával várják a betérőket.

November 18-án és december 16-án következik a folytatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában