Szegedi hírek

2023.11.29. 12:29

A MÁV is megszólalt az újraindult Szeged–Szabadka kritikákra

A vasúttársaság is megszólalt az újraindult Szeged–Szabadka vonalon tapasztaltakra.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Vitézy Dávid kedden közösségi oldalán azt írta, olyannyira nincs üzemképes dízel járműve a MÁV-nak, hogy az újranyitott Szeged-Szabadka vonalra Budapest elővárosából vittek el egy motorvonatot. A volt államtitkár kijelentette, a lépéstől elviselhetetlenre nőtt a zsúfoltság az amúgy is rémes állapotokkal sújtott lajosmizsei elővárosi vonalon.

A MÁV sajtóosztálya lapunkkal jelezte, hogy nem a lajosmizsei Uzsgyik teljesítenek szolgálatot az újraindult Szeged–Szabadka vonalon, Vitézy Dávid posztját „fake newsnak” titulálta a MÁV.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Szeged-Szabadka vonalra egyetlen jármű sem került átvezénylésre a lajosmizsei vonalról

– közölték. 

A MÁV szerint az ott kialakult átmeneti zsúfoltság oka az, hogy a térségben a közelmúltban több jármű is balesetezett, így az ún. duplaszerelvény helyett kivételesen és ideiglenesen csak egy darab Uzsgyi motorvonat kiállítására volt mód.

A lajosmizsei vonalon – a balesetes járművek kijavítását követően – az eredeti szállítókapacitással közlekednek a vonatok

– zárták.

Olvasható a Mandiner oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában