A migránsözön élhetetlenné tette a magyarlakta szerbiai falvakat (Videó)

„Ez itt már Afganisztán”: fegyveres embercsempészek az erdőben és rendszeres fegyverropogás. A migránsözön élhetetlenné tette a magyarlakta szerbiai falvakat, a határainktól öt kilométerre. Nézze meg, hogyan élnek ott!

Delmagyar.hu

A kormány a közösségi oldalán közzétett A migránsözön élhetetlenné tette a magyarlakta szerbiai falvakat című videóban mutatja be, hogy mi zajlik Horgoson és a magyar határtól öt kilométerre. A videóban azt is üzenték: „Magyarország megvédi a határait!”.

Goran Baticina, aki Palicson él és méhészettel foglalkozik, azt mondta a kamera előtt, hogy az elmúlt évben talán egy nap volt, amikor nem hallatszott lövöldözés a környéken, egyébként a fegyverropogás a délutáni órákban folyamatos volt az erdőben.

Hozzátette, hogy

az utóbbi időben az embercsempészek Kalasnyikovokkal és „bombákkal” felszerelve, szabadon sétáltak, és ha a helyiek megpróbáltak bemenni az erdőbe, útjukat állták, és azt mondták nekik, hogy „ez itt már Afganisztán”.

A videó szerint három halottja volt a legutóbbi lövöldözésnek, és több száz szerb rendőr vonult ki a magyar határhoz, ahol 4500 migránst fogtak el. Egy idős, magyarajkú nő arról beszélt: olyan sokan voltak a migránsok, hogy „katasztrófa volt az életük” emiatt. Az illegális bevándorlók több házat is megrongáltak a faluban, amiket ezért le kellett bontani.

A nő később a stábnak megmutatta a kertje közelében lévő magyar határkerítést, amiről úgy fogalmazott: „ez Magyarország, be van kerítve, úgyhogy oda nem bírnak átmenni”.

A videóban megszólaló másik férfi elmondása szerint a migránsok 17-40 év körüli férfiak, akik mindent megrongálnak, minden lécet leszaggatnak és eltüzelnek.

Hozzátette, hogy „pillanatnyilag nyugalom van, de bizalom nincs arra, hogy mikor fog ez megváltozni”.

Elhangzott az is, hogy az illegális bevándorlók elloptak egy birkát, amit az egyik udvarban „feldolgoztak” és birkavérrel „meggyalázták” a helyi házakat. A férfi úgy fogalmazott: „jön egy rakat idegen, nem tudod mit akar, nem tudod, hogy beszél, más kultúrával rendelkezik, más az értékrendje, és nem kérdez, hanem zúz”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában