Szegedi hírek

2023.11.14. 11:59

A szerb-magyar együttműködés a biztonság záloga

Suki Zoltán

(Belügyminisztérium)

Összesen egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn az országban – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. A járőrök a férfit Bács-Kiskun vármegyében, Tompán találták meg. A feltartóztatott illegális migráns ellenőrzésekor moldáv állampolgárnak vallotta magát, azonban ezt semmivel sem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán három embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

Közben a határokon átívelő bűnözésről, valamint a stabilitás és a biztonság megteremtéséről is egyeztettek Belgrádban. A PannonRTV azt írta, hogy Bratislav Gašić. szerb belügyminiszter hangsúlyozta, Szerbiában az elkövetkező időszakban megerősítik a rendőri jelenlétet azokon a területeken, ahol befogadóközpontok épülnek. A megbeszélésen részt vett Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere is. Ő arról beszélt, hogy a Szerbia és Magyarország közötti együttműködés a biztonság záloga.

Bratislav Gašić és Pintér Sándor egyeztetett a közúti határátkelők nyitvatartásának meghosszabbításáról, és arról is, hogy a Belgrád-Budapest gyorsvasútnál milyen határellenőrzési mód lenne a megfelelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában