Nyílt tanítási órákat tartottak a Varga Tamás Általános Iskolában

2023.11.15. 17:00

A szülők nyugodt szívvel bízzanak a választott tanítókban

Leginkább a leendő elsős tanítók személyisége és szakmaisága alapján választanak iskolát az óvodából ballagók gyerekek szülei. A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában nyílt tanítási órákkal igyekeznek segíteni a döntésben.

Tábori Szilvia

Nyílt irodalomóra az iskolában: a csoportmunka sokféle készséget fejleszt egyszerre. Fotó: Tábori Szilvia

Az iskolaválasztás sosem könnyű feladat az óvodából ballagó gyerekek szüleinek, sokan a megváltozott környezet miatti lelki tehertől, esetleges szorongástól tartanak a legjobban. Talán nem véletlen, hogy mára általánossá vált az a kétezres években megjelenő tendencia, miszerint a családok főként pedagógust választanak, személyiség és szakmaiság alapján, és csak másodsorban iskolát. A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában a leendő elsős tanítók nyílt irodalom és matematika órákon fogadták a családokat november 15-én délelőtt. Bemutatva, hogy a negyedik tanítási évre hova juthatnak el, miként fejlődtek a diákok intézményükben. Botkáné Kovács Henriett igazgató a szülőket arra biztatta, nyugodt szívvel válasszák ki gyermekeik leendő pedagógusát és bízzanak döntésükben. A családok a legkisebbek esetében főként arra kerestek megnyugtató választ, hogy jut-e majd elegendő idő a játékra, az udvari szaladgálásra, és hogy a négy órakor befejeződő tanítási nap végén otthonra is marad-e majd lecke? De kíváncsiak voltak a szakköri, nyelvtanulási, illetve sportolási lehetőségekre is.

A tehetségpontként is működő oktatási intézményben három tanító is kíséri majd a jövő szeptemberben indítandó osztályokat. Kóródiné Janicsek Éva azt hangsúlyozta lapunknak: a digitális eszközök használata miatt a gyerekek nehezebben fejeződnek ki szóban, ezért már elsős kortól fejlesztik a kommunikációs és ezzel együtt szociális készségeiket. Fontos az empátia, hogy a gyerekek tudjanak egymásra figyelni, csoportban együtt tanulni, dolgozni.  Ez nem csupán a tanulmányi eredményüket, majdani boldogulásukat segíti. Cseszkóné Locskai Éva és Nagyné Hegedűs Edina azt emelték ki, mostani negyedik osztályosaik közül a legtöbben sportolnak, ami egyértelműen kihat szorgalmukra és magatartásukra. Kooperatívak, magabiztosak és kitartóak, fegyelmezettek, toleránsak és elfogadóak társaikkal. Kíváncsiak a diákok, motiváltak és már alsó tagozatban megmutatkozik, ha valaki kifejezetten tehetséges.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában