Helyi közélet

2023.11.21. 14:40

Amerika Makóra látogatott

Szabó Imre

Amerika-napot tartottak kedden a makói Galamb József Mezőgazdasági Technikumban. Erre annak köszönhetően került sor, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége minden évben lehetőséget biztosít négy hazai középiskolának egy ilyen, az amerikai kultúrába, mindennapi életbe betekintést nyújtó rendezvény megszervezésére, és idén az agráriskola pályázatát is elfogadták. A nyertes középiskolákba ellátogatnak a nagykövetség munkatársai és különféle programokat kínálnak, de az intézmények is feladatul kapják, hogy járuljanak hozzá a nap sikeréhez.

Így történt ez kedden Makón is. Horváth Zoltán igazgató a rendezvényről elmondta, az alapötletet az adta hozzá, hogy diákjaik 90 százaléka az angolt tanulja idegen nyelvként. A résztvevők az USA földrajzáról, történelméről, híres épületeiről és építményeiről, valamint a hozzá köthető magyar személyekről szóló vetélkedőn vehettek részt, előadást hallgathattak meg az amerikai továbbtanulási lehetőségekről és találkozhattak a nagykövetség néhány munkatársával. A legnagyobb sikert a két meghívott tengerészgyalogos rendkívüli testnevelésórája aratta.

A programokra meghívást kapott Makó másik három középiskolájából egy-egy 12 fős diákcsapat, hogy ők is részesülhessenek az élményben. Horváth Zoltán azt reméli, hogy ebből a jövőben kialakul egy együttműködés az intézmények között további közös rendezvények tartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában