Jövő tavasszal kezdődnek a munkálatok

2023.11.16. 08:20

Elbontják a játszóteret, mert bölcsőde épül a helyére

Arany T. János

Hamarosan elbontják ezt a játszóteret Zákányszéken, mert bölcsőde épül a helyére. Fotó: Török János

300 millió forintos állami támogatásból épül új bölcsőde a településen. A beruházás részeként egy két csoportszobás bölcsőde épül az általános iskola és óvoda szomszédságában, a sportpályához közeli játszótér helyén, amiben 24 férőhelyet alakítanak ki melegítőkonyhával, napelemes rendszerrel. Udvart és játszóudvart is kialakítanak, valamint lesz eszközbeszerzés a bölcsődei neveléshez, gondozáshoz.

Jelenleg a Manó-Kert Óvoda és Bölcsődében működik ilyen ellátás 12 férőhellyel, egyéb, 3 éven aluli gyermek ellátását biztosító szolgáltatás Zákányszéken nem érhető el. A projekt közvetlen célcsoportjába tartoznak a bölcsődés gyermekek szülei, mert a gyermekek napközbeni ellátásának intézményi biztosítása elősegíti a szülők foglalkoztathatóságát. Tehát ha nem kell otthon a gyerekre vigyázni, a szülő el tud menni dolgozni. 

A számok nyelvén a beépített alapterület csaknem 600 négyzetméter, a hasznos alapterület közel 500 négyzetméter. Az épület mellett hat parkolót alakítanak ki, ezek közül egy akadálymentes lesz. Legalább négy kerékpár elhelyezését is biztosítják. Jelenleg még csak a beruházás előkészítése történik: kiviteli tervek készítése, kapcsolódó hatósági és közbeszerzési eljárások lebonyolítása, szerződéskötések. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén 2024 tavaszán elkezdődhetnek a kivitelezési munkák is. Zákányszék új bölcsődéjének egy év múlva, 2024. december 31-ére kell elkészülnie. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában