Szentes

2023.11.21. 20:21

Csokorban mutatnák meg az adottságokat

Az összefogás a legfontosabb tényező, ha változtatni akarunk a helyi turisztikában – hangzott el a Szentesen, a negyedik alkalommal szervezett szakmai konferencián. A Szecessziós Házban a Szentesi Vendégszeretet Egyesület hívta össze a turisztikában érdekelt vállalkozásokat, szállás­­adókat, intézményvezetőket, illetve régiós szakembereket előadónak.

Darók József

A város bekapcsolódna a régiós turisztikába is. Fotó: Darók József

Az együttműködés lesz a jövőben a legfontosabb té­­nyező, ha a felek meglátják, felismerik egymás igényeit és elvárásait. Ez a város és a vállalkozások kapcsolatára is érvényes

 – jelentette ki a konferencián Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

 Változtatnunk kell a hozzáálláson, a vendégeket gondozni kell, gondoskodni róluk, ne maguktól fedezzék fel a várost

 – hangsúlyozta. 

Fotó: Darók József

Ezért, mint elmondta, elindultak egy úton, turisztikai központot hoztak létre, mert kellenek szakemberek, koncepció, hogy mindazt a rengeteg adottságot, amivel rendelkezik a város, meg tudjuk mutatni, amivel valódi vendéglátást valósíthatnak meg. Minden pályázatra reagálnak, most is futnak szerb–magyar és uniós pályázatok, a tavalyi speciális olimpián pedig több száz embert tudtak éjszakára elszállásolni. Ha szükséges, min­­dent meg tudnak oldani. A jövőre vonatkozóan felvázolta, hogy szállodát, családi kalandparkot építenének, valamint sportcsarnokot. Az edzőcsarnok hamarosan kész, és egy gyorsétterem-hálózat is megjelenik a városban. Lényeges Szentes természeti kincseinek megóvása, a sok apró részlet teszi élhetővé a várost. 

Csokorban akarjuk megmutatni, amink van

 – szögezte le. 

A közelmúltban megalakult Visit Szentes célkitűzése, hogy újra lendületbe hozzák a turizmust a városban. Honlapjuk ka­­puként kíván szolgálni az ide érkező turisták számára, illetve novembertől turisztikai információs irodát nyitottak, amelynek a Szentes Ház ad otthont. Távlati célként a térség turizmusának részévé szeretnének válni. Elfogadták csatlakozásukat a barcelonai székhelyű Art Nouveau European Route-hoz, azaz az európai szecessziós útvonalhoz – számolt be az örömhírről Halupa Eszter, a Szentesi Élet kft. ügyvezetője, aki hozzátette, terveik között szerepel szecessziós útvonalak kiépítése a környező városokkal is. 

Fotó: Darók József

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület is szeretne hozzájárulni a saját erejéből a város turisztikai koncepciójához. A fenntarthatóság, az összefogás és aktív turizmus a kulcs 

– hangzott el Matkócsik Pál elnöktől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában