Helyi közélet

2023.11.12. 08:48

Egy gép utasai félnapos repülés után ugyanoda értek vissza, ahonnan elindultak

Delmagyar.hu

Az Air New Zealand gépének egy műszaki hiba miatt kellett visszafordulnia - illusztráció FORRÁS: SHUTTERSTOCK/STEVE WORNER

Az Air New Zealand kénytelen volt 11 órás „semmibe tartó repülést" végrehajtani, miután egy utasokat szállító gépen műszaki hiba lépett fel. A FlightRadar24 nyomkövető oldal adatai szerint az NZ26-os Aucklandből Chicagóba tartó járat november 8-án már négy órája volt a levegőben a 15 órás menetrend szerinti útján, amikor a visszafordulás mellett döntöttek.

A Boeing 787 Dreamliner 20:30 körül szállt fel szerdán, majd csütörtök reggel 7:30-kor ért vissza Új-Zélandra. A légitársaság szóvivője szerint a járatot „műszaki követelmény" miatt hívták vissza, amelyet orvosolni kellett.

A "flight to nowhere", azaz „repülés a semmibe" minden olyan járatra vonatkozik, amely végül visszaszáll az indulási repülőtérre anélkül, hogy máshol megállna. Ezzel a géppel pont ez történt - írja az Independent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában