Szentes

2023.11.08. 12:24

High tech bázissal jött a Neumann egyetem a Pollákba

A Neumann János Egyetem számára a szentesi középiskolák különösen fontosak. A Pollákba is eljutott a high-tech felszereltségű, utazó konténerük, amely a pályaorientációt segíti.

Darók József

Az utazó bázist a pollákosok is birtokba vették. Fotó: Darók József

A Neumann János Egyetem járja az országot, hogy a műszaki, informatikai, gazdasági és agrár területek iránt érdeklődő diákok pályaorientációs döntését segítse. Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója a Pollák Antal Technikumban arról számolt be, hogy az egyetemmel 2022 februárjában kötött együttműködési megállapodás keretében több célt is kitűztek. 

Ezek egyike a pályaorientáció köré épül, azokat a HSZC-ben tanuló fiatalokat célozzák meg, akik műszaki vagy gazdasági vonalon szeretnének továbbtanulni. Az együttműködés másik fontos területe a tehetséggondozás. Az oktatók képzése, a naprakész tudás megszerzése is lehetőségként kínálkozik az együttműködés keretein belül

 – részletezte a főigazgató. 

Fotó: Darók József

Az egykori pollákos diákból, Kovács Zsoltból az egyetem tudományos rektorhelyettese lett.

A utóbbi időben megfigyeltük, hogy egyre jobb képességű hallgatók érkeznek hozzánk ebből a városból. Szentes azért is fontos az egyetem számára, mert a három karunknak, a Ganz műszaki és informatikai, a kertészeti és vidékfejlesztési, valamint a gazdaságtudományi karnak, mindegyik területet képviseli itt egy-egy középiskola, így ki tudjuk szolgálni, és nagy szeretettel fogadjuk az ezekben az iskolákban végzett hallgatókat. További előny, hogy nem kell messzire utazniuk 

– magyarázta Kovács Zsolt. 

Fotó: Darók József

Az egyetem a tavalyi évhez képest 63 százalékkal tudta növelni a felvett hallgatók számát, illetve tanulóik több mint 80 százaléka a diploma megszerzése előtt már munkahellyel rendelkezik – mondta el a rektorhelyettes. 

A Neumann Egyetem technológiai bázisa immár második éve járja az országot. Azt tapasztaljuk, a diákok számára sokkal motiválóbb, hogy elvisszük és megmutatjuk azokat a technológiákat, amelyeket az egyetemen tanítunk, testközelből, innovatív környezetben ismerhetik meg

 – mondta Halczman Szilvia, az egyetem Ganz műszaki és informatikai karának beiskolázási igazgatója.

Fotó: Darók József

A NEUTECH utazó digitális innovációs konténert elhozták a Pollák udvarára, ahol a diákok interaktív és gyakorlati bemutató foglalkozáson vehettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában