Helyi közélet

2023.11.30. 17:43

Ifjúságügyi konferenciát rendeztek Szegeden

Jeszenszky Zoltán

Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium Társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a Civilek a társadalmi felzárkóztatás területén címmel tartott előadást. fotó: SZTE

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozatban Ifjúság, ifjúságügy – új kihívások és válaszok címmel konferenciát rendeztek a Szegedi Tudományegyetemen. A Miniszterelnökség Civil és társadalmi kapcsolatok államtitkársága által támogatott eseményen a résztvevők megismerhették az SZTE IKIKK Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpontban (TFK) zajló kutatások és fejlesztések aktuális eredményeit. Jancsák Csaba, a TFK szakmai vezetője Párkapcsolat, családalapítás, gyermekvállalás 2023 című kutatási alprogram első eredményeit mutatta be. A konferencián – a teljesség igénye nélkül – szó volt még a Roma fiatalok kutatás módszertanáról és első eredményeiről, az általános iskolás gyermekek internethasználatáról, a gyermekvédelem előtt álló új kihívásokról, az Erzsébet-táborokról, valamint a civilek szerepéről a társadalmi felzárkóztatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában