Helyi közélet

2023.11.13. 14:40

Indul az Angyalsóhaj gyűjtőakciója

Idén is több száz családnak szeretné szebbé tenni a karácsonyát, ezért adventi adománygyűjtésbe kezdett tegnap az Angyalsóhaj Alapítvány – az első huszonkét gyűjtődobozt már ki is helyezték néhány főtéri üzletben. A helyi cégvezetők támogatását levélben kérték.

Szabó Imre

A jótékonysági akciót meghirdető csapat a belvárosi szelfipontnál. Fotó: Szabó Imre

A napokban megkapták a Makón működő cégek, vállalkozások azt a fotókkal illusztrált, magyar és angol nyelvű kiadványt, amely bemutatja a Angyalsóhaj alapítvány működését. Az alapító Farkas László és a fővédnök Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere által aláírt kísérőlevél arra kéri a cégvezetőket, járuljanak hozzá pénzbeli adományokkal a hagyományos karácsonyi jótékonysági akció sikeréhez – hangzott el a gyűjtést beharangozó hétfői sajtótájékoztatón. Farkas Éva Erzsébettől megtudtuk, az így befolyó összegből tartós élelmiszereket vásárolnak, amelyek a rászoruló, illetve több gyermeket nevelő családoknak készülő csomagokba kerülnek. Ezeket a népjóléti intézmény és a hatósági osztály munkatársainak javaslatát figyelembe véve osztják szét december 14-én.

Persze a makói polgárok is segíthetnek. A civil szervezet idén is az alapítvány logójával ellátott adománygyűjtő dobozok kihelyezésével indította akcióját. Ezekbe pénzadományokat várnak december 10-ig, de december 3-án, az első adventi vasárnapon, a hagyományos sütikóstolón, a Makovecz téren is lehet majd adományozni. Juhászné Rácz Zita kuratóriumi tag ez utóbbival kapcsolatban elmondta, alapítvány ezúttal is várja a süteményeket bárkitől, aki ezzel szeretné támogatni a gyűjtést. Számítanak a helyi cukrászdák, pékségek, boltok, áruházak és idősklubok által felajánlott édes és sós finomságokra ugyancsak.

Az akcióhoz ezúttal is csatlakozott a Figyi Coffee nevű belvárosi kávézó csapata. Gyűjtőakcióját immár hatodik alkalommal hirdette meg – ismét jó állapotú játékokat, ruhaneműket, könyveket, tartós élelmiszereket várnak a Deák Ferenc utcai vendéglátó helyen. Az összegyűlt holmit az Angyalsóhaj Alapítvány segítségével juttatják el nehéz sorsú családok, gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában