Hódmezővásárhely

2023.11.22. 08:20

Kerékpárforgalmi hálózati tervet készítenek Vásárhelyen

Kovács Erika

Vásárhely belterületén sok helyen található kerékpárút. Fotó: Kovács Erika

Városi kerékpárforgalmi hálózati tervet készíttet Hódmezővásárhely önkormányzata. A cél, hogy felmérjék Hódmezővásárhely és környezete kerékpáros közlekedésének helyzetét, a kerékpáros forgalmát, kerékpározhatóságát, a közlekedést akadályozó tényezőket. A terv alapján adnak majd javaslatot a fejlesztésekre annak érdekében, hogy a kerékpáros közlekedés aránya növekedhessen, és minél többen választhassák mindennapi eszközként a kerékpárt. A tervezet megtalálható a város honlapján is. Kedden fórumon is bemutatták az érdeklődőknek.

A kerékpáros infrastruktúra-fejlesztés további célja, hogy javítsa a városi biciklis közlekedés helyzetét, mérsékelje a hálózatban rejlő hiányosságokat, és ezáltal biztonságos, kényelmes és közvetlen eljutást lehetővé tevő kerékpáros közlekedési hálózatot hozzon létre. Az ehhez szükséges kerékpárforgalmi hálózati tervhez 100 százalékos támogatottságú pályázati forrást nyert a város.

Hódmezővásárhelyen az egyes városrészek között viszonylag nagy a távolság, amelynek áthidalására a kerékpározás megfelelő eszköz. Az új biciklis útvonalak a potenciállal rendelkező forgalomvonzó funkciók elérését lennének hivatottak javítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában