Szegedi hírek

2023.11.16. 21:07

Orbán Hédi kapta a rotarysták díját – Galéria

Timár Kriszta

Orbán Hédi vehette át idén a Szent-Györgyi Albert Rotary Club elismerését. Fotó: Gémes Sándor

Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának odaítélésének hírére 1937. november 11-én a Rotary Club Szeged ünnepi díszvacsorát rendezett a Hungária Szállóban. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged évek óta megemlékezik a díszvacsora évfordulójáról és ezen a rendezvényen adja át a Szent-Györgyi Albert-díjat olyanoknak, akik kiemelkedő, minőségi munkát végeznek szakterületükön. A 86. évfordulót csütörtökön ünnepelték a Hunguest Hotel Forrásban. A díszülésen jelen volt két korábbi díjazott, Katona Márta gyermek kardiológus professzor és Magyarossy József ügyvéd, akik arról beszéltek, mit jelentett számukra ez az elismerés. Ezt követően adták át az idei díjat, melyet Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója vehetett át.

A rendezvény második felében előadást tartott Szabó Gábor, az ELI-ALPS Lézerkutató központ igazgatója, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagja Nobel-díj Szent-Györgyi Alberttől Karikó Katalinig címmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában