Az önkormányzatok függetlenségéről, a korrupció visszaszorításáról és a jogállamiságról beszélgetett

2023.11.28. 20:00

Saját politikai karrierjéért mehetett Brüsszelbe Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter a vasárnapi Időben című műsorában még arról beszélt, hogy Hódmezővásárhely érdekében utazik Brüsszelbe. Az azóta napvilágot látott posztjai alapján azonban Brüsszelben mégsem a városa a téma, hanem a politikai karrierjét egyengeti.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter az MZP Őszintén című legutóbbi videójának egyik témája, a cím szerint, „Brüsszelben Vásárhelyért” volt. A napvilágot látott hírek szerint azonban Vásárhelyről nem igazán esett szó. – Az önkormányzatoknak járó közvetlen, a kormánytól független uniós forrásokról tárgyalok a hét első felében Brüsszelben. Nemcsak uniós biztosokkal, parlamenti bizottságok és frakciók vezetőivel találkozom majd, de szeretnék leülni a helyi magyarság képviselőivel is – írta az indulásakor közzétett posztban. Majd arról tájékoztatta a követőit, hogy az önkormányzatok függetlenségéről, a korrupció visszaszorításáról és a jogállamiságról tárgyalt Gwendoline Delbos-Corfielddel, az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevőjével, az EP LIBE és alkotmányjogi bizottságainak tagjával, zöldpárti politikussal.

Egyre többen adnak hangot viszont azon véleményüknek, hogy a polgármester nem Vásárhely érdekében, hanem az Európai Parlamenti választás előtt a saját politikai karrierjét építeni ment Brüsszelbe. Lapunk megkérdezte Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselőt, hogyan látja ezt a kérdést.

Fogalmunk sincs, hogy milyen forrásból utazott a polgármester Brüsszelbe, a vásárhelyi önkormányzat pénzéből, vagy másból. Bárkivel is találkozik, például az országjáró körútján, mindig azt mondja, hogy ezt Vásárhely érdekében teszi. De ennek az eredményét, hozadékát még sohasem láttuk. Elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudna ő bárkivel is érdemben tárgyalni Brüsszelben a vásárhelyi pályázati forrásokkal kapcsolatban. Ott, polgármesterként nem tud pénzt intézni a városnak, inkább azokkal a forrásokkal kellett volna jól sáfárkodnia, amelyeket megnyert még az előző vezetés, de ő miatta nem valósultak meg a fejlesztések, beruházások 

– közölte Cseri.

Közben kiderült, hogy a hét elején napokra „gazda” nélkül maradt a polgármesteri hivatal. Márki-Zay Péter Brüsszelben volt, a főállású alpolgármester pedig az előre beütemezett szabadságát töltötte és úgy tudjuk, ugyancsak külföldön tartózkodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában