A kollégium hivatalos átadására készülnek a takarítással

2023.11.07. 19:00

Szemetet szedtek a középiskolások Mórahalmon – Fotók

Minden évben hagyomány, hogy szemetet szednek a mórahalmi szakképző iskola diákjai. Kedden délután az intézmény melletti kiserdőt takarították meg. Sörösdobozból és tüskéből, féldecis töményes műanyagpalackból gyűlt össze a legtöbb.

Arany T. János

Több éves hagyomány, hogy szemetet szednek a mórahalmi szakközépiskola diákjai. Kedden az új kollégium melletti kiserdőben szedtek szemetet. Fotó: Karnok Csaba

Rave zene monoton ütemére indultak el szemetet szedni a szomszédos kiserdőbe kedden délután a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola diákjai. A napokban megérkeztek a szép új kollégium közel 20 millió forint értékben beszerzett informatikai eszközei, amelyek közül a diákok a legjobban a JBL Partybox-nak, azaz egy gurulós bőröndhöz hasonlító, kerekeken mozgatható, döbbenetes teljesítményű Bluetooth-hangszórónak örültek a legjobban. Gyorsan össze is párosították egyikük okostelefonjával és máris jobb hangulatban kezdődött a szemétszedés.

Angyalné Kovács Anikó igazgató elmondta, nagyon fontos az intézmény életében a fenntarthatóság, a tudatos környezetvédelem. Ezen kívül, mint fogalmazott, közösségépítő programnak is kiváló a szemétszedés, hiszen a fiatalok együtt vannak, kicsit kiszakadnak az online térből úgy, hogy a város számára is hasznos tevékenységgel tölthetik el a délutánt.

Minden évben bevállalunk egy szemétszedő akciót. Korábban a Kissori út környékét tisztítottuk meg, gyűjtöttünk szemetet az 55-ös főút mentén, tavaly pedig a temetőt tettük rendbe. Ilyenkor az egész iskola megmozdul a tanári karral együtt. Csak a végzősök maradnak, akik vizsgára, érettségire készülnek. Rajtuk kívül mindenki itt van 

– mondta  Angyalné Kovács Anikó iskolaigazgató. A szemétszedést a Móraép Városüzemeltetési Szolgáltató és Kereskedelmi Kht. támogatja, a cég biztosítja az eszközöket: gereblyéket, gumikesztyűket és a zsákokat.

A munkát az ökomunkacsoport irányította. Varjúné Urbaniczki Edit, az ökomunkacsoport tagja azt mondta, környezettudatosságra próbálják nevelni ezzel a gyerekeket.

Amit nem dobunk el, azt nem kell utána összeszedni 

– mondta. A 9 o.s. osztályos Tóth-Bata Hanna a többiek nevében azt mondta, a szemét többsége sörösdoboz és féldecis töményes műanyagpalack volt. Az iskola igazgatója hozzátette, jelentős motivációt jelent számukra az is, hogy a jövő héten ünnepélyes körülmények között, nagyszabású hivatalos kollégium-átadót rendeznek, amire szeretnék az iskola környékét még szebbé varázsolni.

KÉPALÁ

Több éves hagyomány, hogy szemetet szednek a mórahalmi szakközépiskola diákjai. Kedden az új kollégium melletti kiserdőben szedtek szemetet. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában