Monitor, képcső, WC-csésze és régi tévék műanyag borítása csúfítja és szennyezi a környezetet

2023.11.27. 09:00

Szeméttelep lett a külső Rárósi út melletti susnyásból

Borzalmasan néz ki Hódmezővásárhelyen a Rárósi út. A nyomokban aszfaltot tartalmazó út mentén lévő fás, bokros terület tele van szeméttel.

Kovács Erika

A régi tévék műanyag hátsóborítása is a Rárósi út mellett landolt. Fotó: Kovács Erika

Néhány napja jártunk Hódmezővásárhelyen, a külső Rárósi úton. Benkő Zsolt önkormányzati képviselő tartott ott sajtótájékoztatót az út állapotával kapcsolatban. A mintegy 15 kilométeres szakasz borzalmas állapotban van. Egyes helyeken már ki sem lehet kerülni a kátyúkat, annyira összeérnek. Az arra lakók panaszkodnak, nem győzik javíttatni vinni az autójukat, mert a legnagyobb elővigyázatosság mellett is belefutnak a kátyúkba, különösen akkor, ha szemből is van forgalom. Olyankor szinte lehetetlen olyan területet találni, ahol nincs úthiba. Az egyik lakos 12 kilométerre lakik a 47-es elkerülőtől. Lemérte, negyven percig tart neki az út otthonról odáig.

Az ember a lassú haladás miatt, két kátyú kikerülése között, jobban ráér nézelődni is. Mi is ezt tettük. Az aszfalt állapota is borzalmas, de a mellette lévő fás, bokros területé is az. Sokfelé ugyanis valósággal ellepi az illegális hulladék. Láttunk ott leselejtezett WC-csészét, kommunális szemetet, és rengeteg elektronikai hulladékot, kidobott monitorokat, televízió-képcsövet. A legnagyobb mennyiségben pedig a régi tévék hátsó, műanyag borítása árválkodott a susnyásban. Nem tudhatjuk biztosan, de a mennyiség alapján feltételezhető, hogy olyasvalaki vihette ki, akinek bármi köze lehetett a régi tévék szereléséhez.

Hódmezővásárhelyen rendszeres az e-hulladékgyűjtés, a megyei jogú városnak már hulladékudvara is van, ahol leadhatta volna a szemetelő a feleslegessé vált holmiját. Igaz ugyan, hogy a hulladékudvarban a nyáron volt 3 hetes „üzemzavar”, de azóta folyamatos az átvétel és a néhány napos szünet még nem jogosított fel senkit a környezetet szennyező, illegális hulladéklerakásra.

Csak reménykedünk, hogy talán akad valamilyen nyom, amivel az illegális szemetelő kiléte kiderülhet, és megkapja méltó büntetését. Bár ennek sajnos kicsi az esélye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában