Napszínes

2023.11.06. 21:30

Szökni próbált a karácsonyi ponty

Arany T. János

Jól fejbe kellett volna verni. Friss a hal, szökik a zacskóból. Fotó: Arany T. János

Hosszas töprengés után úgy döntött, idén mégis megpróbálja. Mindent elolvasott a témában, amit csak lehetett. Rengeteg YouTube videót nézett végig, néhányat többször is. Már kívülről tudta, mintha a mozdulatok már-már az ő mozdulatai lettek volna. Elméletben már mindent tudott. Hogyan kell kifilézni a halat, hogyan készül az alaplé, majd hogy lesz abból halászlé. Minden annyira egyszerűnek tűnt azokon a felvételeken. Persze, akik ezeket a videókat elkészítik, nem most kezdték, számtalan halat kifiléztek, több ezer liter halászlevet megfőztek már.

Élő pontyot vett természetesen, mindent maga akart csinálni. De már ott megbicsaklott a történet, hogy nem volt megfelelő zacskó a csomagtartóban. Egy áruházi szatyorba került a két friss ponty. Annyira frissek voltak, hogy virgoncan fickándoztak a csomagtartóban. Az egyre nagyobb zaj gyanús lehetett volna, de úgy volt vele, had csapkodjon csak az a hal, legalább biztosan friss lesz a halászlé. Otthon aztán látta, hogy szökik a hal, szabadulna a csomagtartóból. Nagy nehezen talált egy nagyobb zacskót, beletette a halakat, kitakarította a halszagú csomagtartót, majd megfogadta, jövőre étteremben veszi meg a karácsonyi halászlevet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában