Helyi közélet

2023.11.16. 19:30

Turisztikai konferencia az együttműködésért

Negyedik alkalommal szervez turisztikai konferenciát a Szentesi Vendégszeretet Egyesület. A november 21-én, kedden 16.30-kor a szentesi Szecessziós Házban kezdődő rendezvény szervezőinek célkitűzése, hogy Szentes és az agglomeráció turisztikai szerepét, jelentőségét növeljék, és az ezzel kapcsolatos ismereteket megosszák.

Darók József

Ráirányítanák a figyelmet Szentes szépségeire.

Fotó: Majzik Attila

A sorozatban immár negyedik konferenciát még a Covid előtt, 2019-ben szerette volna tető alá hozni a szervező egyesület. 

 Az elmúlt években a körülmények hatására változott az országos stratégia, gyakorlatilag át kellett írni a Szentesi Vendégszeretet Egyesület turisztikai desztinációs stratégiáját is, ami a gerince lesz a tanácskozásnak

 – mondta el lapunknak Matkócsik Pál elnök.

 Négy évvel ezelőtt beléptek a Körös-Menti Turisztikai és Kulturális Egyesületbe, akik már desztinációs tagok, így magukat is annak tekinti az egyesület elnöke. A kört bővíteni kell, talán ezeket az együttműködéseket segíti a konferencia.  

A városnak megvan a stratégiája, mi hozzá akarjuk tenni a magunk erejéből, amit tudunk, ez pedig pontosan a fenntartható fejlődés, a Körös-Völgye egyesületeivel való, az aktív turizmus jegyében való együttműködés, a hálózatosodás

 – tette hozzá. 

Meghívták a helybeli szállásadókat, néhány vendéglátóhely vezetőjét, intézményvezetőket is. A helyi stratégiát is a vállalkozókkal dolgozták ki még 2019-ben. 

A szentesi vendégéjszakák már évi 100 ezer körül járnak, bár a vendégmunkások számai nagyban hozzájárulnak ehhez az adathoz, akik nem tekinthetők turisztikai vendégnek. A nagyobb létszámú turista idevonzása a cél, ennek a megvalósításán dolgozunk

 – magyarázta az elnök.

A turisztikai konferencián Szabó Zoltán Ferenc polgármester a város turisztikai helyzetét vázolja fel, és a jövő évi fejlesztési tervekről beszél. A Szentesi Vendégszeretet Egyesület turisztikai desztinációs stratégiáját mutatja be. 

A fenntartható turizmusfejlesztésről, a hálózatosodásról, a natúrparki szemléletről a fenntarthatóság szolgálatában és a Körösök Völgye Natúrpark szakmai tevékenységéről Pócsi Gabriella munkaszervezeti vezető tart előadást. A Nemzeti Turisztikai Stratégia megvalósításáról és a január 1-ig a szállásadók számára kötelező minősítés eddigi tapasztalatairól és a tennivalókról Márton Mária, a Dél-Alföldi Gyógy-és Termálfürdők Egyesületének elnöke beszél a konferencián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában