Helyi közélet

2023.11.16. 21:00

Újra járható a makói szögesdrótos út

Szabó Imre

Gerizdesen megnyugodhatnak a kedélyek – nincs többé szögesdrótos kerítés. Fotó: Szabó Imre

Újra járható a makói Gerizdes városrészben, a Kertész és a Lisztes utca sarkán az az átjáró, ami miatt még utcafórumot is össze kellett hívni a kedélyek csillapítására augusztus elején. Egy ottani telket ugyanis – egyébként szabálytalanul – szögesdróttal kerítettek el. Így akadályozták meg a közlekedést a mellette évtizedek óta használt, de szintén illegálisan kialakított dűlőúton. Csak egy vékony sáv maradt meg belőle, amin már csak gyalogosan vagy kerékpárral lehetett átmenni. Ez konfliktusokat generált az érintettek között – voltak, akik a kerítést is megrongálták. Az utat addig tanyán élők, gazdálkodók, illetve egy íjászegyesület tagjai használták. 

A megoldás szeptemberre született meg. Az önkormányzat úgy döntött, vételi ajánlatot tesz a 611 négyzetméteres telek tulajdonosának, majd az adásvételt követően elbontja a kerítést és kiszélesíti az utat, hogy újra lehessen rajta járművekkel is közlekedni. Ez a városnak 2,7 millió forintjába került, ilyen árban állapodtak ugyanis meg a terület gazdájával. Az egyezséget a képviselő-testület az augusztus végi ülésen hagyta jóvá, ezt követően kötötték meg a felek a szerződést.

Időközben az önkormányzat teljesítette, amit ígért. A helyszínen járva tapasztaltuk, hogy valóban eltűntek a kerítés betonoszlopai, az utat pedig nemcsak kiszélesítették bő 3 méteresre, de zúzott köves burkolatot is kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában