Makó

2023.12.13. 13:30

28 volt elbocsátott Continentalos kap támogatást

Majdnem kész a Hagymatikum, további elbocsátott Continental-dolgozók kaphatnak segítséget a várostól és megépülhet az a Maros-parti emlékhely, amelyet Czirbus Gábor képviselő javasolt – többek között ez derült ki a makói képviselő-testületi ülésen.

Szabó Imre

Az ülés ezúttal kevés politikai csatározást hozott, konstruktív légkörben zajlott. Fotó: Szabó Imre

Kilencvenöt százalékos a Hagymatikum fürdő új szárnyának készültsége 

– tájékoztatta a szerdai ülésen a makói képviselőket a város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet. Elhangzott, várhatóan jövő január közepére kész lesz a fürdő körüli kerítés, a műszaki átadás-átvétel pedig a hónap végén lesz.

Eldöntötte a képviselő-testület, hogy a támogatásra jelentkezett 47 elbocsátott Continental-alkalmazottak közül 28-an kaphatnak 120 ezres önkormányzati támogatást – ennyien nyújtottak be a kiírás feltételeinek megfelelő kérelmet. Újból meg is hirdetik a lehetőséget, ezúttal az idén december 8-a és jövő február 29-e között állás nélkül maradó Continentalos dolgozók számára. Ők jövő március 1-ig igényelhetik a támogatást. Mucsi Tamás (DK) indítványozta, hogy a támogatást terjesszék ki minden 100 főnél többet foglalkoztató makói cég elbocsátott munkavállalójára. A testület ezt elutasította, Farkas Éva Erzsébet polgármester azonban jelezte: a jövő évi költségvetés vitája alkalmával lehet erről tárgyalni.

Elfogadták Czirbus Gábor (Fidesz-KDNP) javaslatát, amely szerint a Maros-parton épüljön méltó emlékhely azon elhunytak tiszteletére, akiknek a hamvait a folyóba szórták. A városatya konzultációra hívta az ügyben képviselőtársait, ahol mindenki elmondhatja az ötletét, és természetesen Csernyus Lőrinc főépítész véleményét is kikérik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában