Helyi közélet

2023.12.01. 15:40

30 millió a makói civileknek

Idén is támogatja pályázat alapján a város civil szervezeteit Makó önkormányzata – a támogatási szerződéseket ezek vezetői a napokban írták alá.

Szabó Imre

A Koronában írták alá a szerződések. Fotó: Szabó Imre

Mi – Magyarcsanád önkormányzatát leszámítva – sehonnan nem kapunk pénzbeni adományt vagy támogatást. Az az összeg, amit a várostól kapunk, ezért nagyon komoly segítség nekünk 

– mondta Kómár Mátyás, a Máltai Szeretetszolgálat makói szervezetének elnöke. Ők az önkormányzat által a civilek támogatására kiírt pályázaton 1 millió forintot kértek – végül 400 ezret kaptak. A pénzből a kisbuszt fogják felújítani, rendezvényekre költenek, illetve tartós élelmiszert vásárolnak, amit később rászoruló között osztanak szét. A támogatási szerződést a többi nyertes pályázóval együtt a napokban írta alá.

A megállapodást az összegekről döntő képviselő-testület nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester szignálta. Az ünnepélyes aláírási ceremónia előtt elmondta, Makó 2016 óta támogatja ilyen módon a helyi alapítványokat, szervezeteket. Ezek a válság elmúlt 3 évében is kitartottak annak ellenére, hogy a város nem tudta munkájukat a megszokott módon segíteni. Most az eddigieknél is több, 44 jelentkező nyújtotta be kérelmét összesen közel 80 millió forintra. A testület egy 30 milliós keretet tudott köztük szétosztani, ezért nehéz volt a döntés.

A pénzt az érintettek számlájára a jövő héten utalják át, felhasználni május 31-ig kell, az elköltéséről elszámolni pedig július 31-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában