Helyi közélet

2023.12.06. 10:37

Ámulatba ejtette a gyermekeket a Mikulás Dorozsmán - Fotók

Egyetlen bölcsődés és óvodás sem maradt csokoládé nélkül Dorozsmán december hatodikán. Mi is a Mikulással és a képviselőkkel tartottunk szerdán.

Kiss Anna

Ámulat, csillogó szemek, hatalmas öröm a dorozsmai óvodákban és bölcsődékben. Fotó: Török János

Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás, gyere már, gyere már, minden gyerek vár – hangos énekszóval fogadták a nagyszakállút szerdán az óvodások Kiskundorozsmán, ahol mi is a télapóval tartottunk egy darabig. A teljes útvonalát nem tettük meg, hiszen mintegy hatszáz csokoládét osztott ki a bölcsődéseknek, az óvodásoknak, valamint a baba-mama klubba járó kisgyermekeknek.

Lapunknak elmondta, minden évben verssel készül a gyermekeknek, akiknek csengővel jelzi érkezését. Megjegyezte, ilyenkor teljes ámulatba esnek a gyerekek, de előfordult már, hogy egy kisfiú azzal fogadta, hogy ő nem is a Mikulás. Ekkor azt mondta neki, hogy ha tud titkot tartani, akkor elmondja neki, hogy igen, levágatta a szakállát, ezért műszakáll kellett, de mire következő évben jön, már az alatta lévő ősz szakálla megnő szép nagyra. A gyermek ledöbbent és többet nem kételkedett abban, hogy valóban ő-e a Mikulás.

Az öltözék alatt egyébként évek óta Hajdú Géza, a helyi művelődési ház korábbi vezetője bújik meg, aki szerint Kiskundorozsmán csak jó gyerekek vannak, így mindenki megérdemli a finomságot december hatodikán. 

Arról, hogy egyetlen gyermek se maradjon csokoládé nélkül, Ruzsa Roland önkormányzati képviselő gondoskodott idén is, követve a korábban Mihálffy Béla jelenlegi országgyűlési képviselő által megteremtett hagyományt. Ruzsa Roland kérdésünkre arról beszélt, hogy nemcsak a településrész fejlesztése és az ahhoz kapcsolódó munkák teszik ki a képviselői feladatkörét, hanem az is, hogy a jelesebb ünnepeken gondoljon a gyermekek is. Így a tanév végén fagyit visz nekik, húsvétkor kindertojással kedveskedik számukra, ilyenkor pedig mikuláscsokival járul hozzá a gyermekek öröméhez.

Kiemelte, jó látni, hogy mekkora mosolyt tudnak a kicsik arcára csalni ilyenkor, de a felnőttek szívét is varázslattal tölti el az ünnep. Úgy véli, szükség van arra, hogy a Mikulás csodája továbbra is fennmaradjon, mert jót tesz a gyermekek lelkének a valami jóra, valami varázslatosra való várakozás. Elárulta, kedden ő is a Mikulás ruhájába múlt a Széksósi óvoda felkérésére, ott a szülők készültek csomagokkal az óvodásoknak, ezeket adta át, míg vasárnap másik két Mikuláshoz csatlakozva járták Dorozsmát és apró finomságokkal lepték meg a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában