Helyi közélet

2023.12.14. 19:45

Az informatika és e-sport bajnokai a Pollákban

A HSZC Pollák Antal Technikumban már több mint 2 évtizedes hagyomány a járási informatikai verseny a városi és környékbeli általános iskolák számára. A szintén itt rendezett e-sport bajnokságon a házigazda technikum csapata vitte el 100 ezer forintos fődíjat.

Darók József

A Pollák csapata vitte el az e-bajnokság 100 forintos fődíját. Fotó: Darók József

Több mint húsz éve vetélkednek az informatika általános iskolás korú kiválóságai a szentesi Pollák technikumban. A város, illetve a környék iskoláiból negyvenen tették próbára informatikai tudásukat. Az első teszt jellegű feladat általános informatikai tudást mért fel, korcsoportonként eltérő nehézséggel, az 5-6. , a 7. és a 8. osztályosoknak. A gyerekek többek között programozási és szövegfejlesztési feladatban, technológiai tesztben és internetes keresésben mérhették össze tudásukat. Az első 3 helyezett értékes vásárlási utalványokkal gazdagabban mehetett haza. Az 5-6. évfolyamon első lett Aszalai Ádám, mögötte Deák Lóránt, Horváth Márk sorrend alakult ki., a 7. évfolyamosok közül Muzsik Judit nyert, második Hingl Zsombor, a harmadik pedig Német Ákos lett. A 8. osztályosoknál Nagy Balázs győzött, megelőzve a 2. Balogh Ádámot és a 3. Korsós Kiarát.

Idén harmadjára rendezték meg a diákok a Pollák-technikum egyre népszerűbb e-sport versenyét. Barta Máté diákként lett a szervezője, Tamáskovics Gyulától vette át a feladatot.

Az elmúlt időszakban sokkal népszerűbbé vált a Counter-Strike 2, a versenyzők közül is sokan ezt javasolták

 – árulta el Máté. A játékban két csapat küzd, a terroristák egy bombát akarnak felrobbantani, ezt kell az antiterroristáknak megakadályozni, egy kör két perc. A verseny döntőjét az érdeklődők bármikor visszanézhetik a YouTube-on.

Az első helyezett Let Us Cook csapat (Vida Nolen, Csepregi Csongor, Süveges Márk, Gere Csanád, Szilasi Martin) 100 ezer forintos, míg a második team-kisdoboz45 nevű csapat a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikumból 50 ezer forintos utalványt kapott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum támogatásával. A harmadik helyezett Team Vortex 30 ezer forintos pénzjutalomban részesült a Szentes-Csongrád Rotary Club felajánlásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában