Szegedi hírek

2023.12.11. 20:34

Beatles-slágerektől volt hangos a JATE Klub – Galéria

Koós Kata

Czutor Zoltán fiával, Simonnal lépett színpadra.

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Tudományegyetem „Rocktörténet és az ezredforduló szelleme” elnevezésű, 18 éve folyamatosan működő általánosan művelő tantárgya kezdettől fogva óriási népszerűségnek örvend a hallgatók körében. Eddig több mint nyolcezren tettek már vizsgát az állandó túljelentkezéssel kísért kurzuson, amelynek néhány éve immár a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar biztosít bázist. A zenehallgatás művészetének tanítása összeforrt Pleskonics András, alias Dr. Rock nevével, aki minden félévben a rocktörténet újabb és újabb gyöngyszemeit kínálja az egyetemistáknak. A fél világot bebarangolta fiatal hallgatóságával.

Az utóbbi két szemeszterben a kurzus tematikáját egy banda adta, mégpedig a Beatles, akik éppen hatvan évvel ezelőtt váltak világhírűvé. A két féléves tiszteletadás az előző tanév végén egy műhely-előadással zárult Czutor Zoltán zenész és Marsi József Beatles-szakíró részvételével.

A második félév pedig hétfőn érkezett a finisébe. Rocktörténet kurzushoz illően Pleskonics András a témakört fergeteges élőzenével zárta, ahol a hazai könnyűzenei élet népszerű, közismerten legnagyobb Beatles-rajongói örömzenéltek a színpadon: Czutor Zoltán és fia, Simon, Mohai Tamás, Nagy Ádám és Petruska András. A  koncertnek a nemrég újranyitott JATE Klub adott otthont. Az est mottóját a házigazda Dr. Rock adta meg: „Lehet a Beatles nélkül élni, de aztán ne panaszkodjon senki!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában