Egy éve még luxusnak tartotta Márki-Zay Péter, most mégis felépítteti

2023.12.05. 12:44

December 20-ára készül el a jégpálya Vásárhelyen

Építik az „igazi” jégpályát Hódmezővásárhelyen, de nem a szokott helyén, hanem a Hősök terén. A főtérről a dodzsem és a kis körhinta szorította ki a jégpályát.

Kovács Erika

A Hősök terén építik fel a jeges korcsolyapályát. Fotó: Kovács Erika

Lapunk szúrta ki, hogy a város idén a 2019 óta a HMSZ Zrt. Vámház utcai telephelyén darabokban heverő valódi jeges pályáját állíttatja fel, nem pedig az általuk évekig preferált műanyag korcsolyapályát. Ez a beszerzési pályázatból derült ki. 

Fotó: Kovács Erika

A műanyag pályát szinte senki sem szerette, mert nem csúszott rendesen, és az illesztéseknél megbicsaklott a korcsolya, meg a boka is. Márki-Zay Péter polgármester évekig azzal kampányolt a még a Fidesz által beszerzett igazi jégpálya ellen, hogy nagyon sokba kerül a felállítása és a működtetése, ráadásul zajos. Azt mondta, luxus dolog használni, ezért inkább egy műanyag pályát béreltek, előbb 2 millióért, majd 4-ért, végül úgy volt, hogy 16 millióért vesznek is egy újat, de végül a helyi jéghoki csapat edzőjének és a testnevelőknek elhitte, hogy ezt a pályát azok sem használják szívesen, akik jól tudnak korcsolyázni, így elálltak a vásárlástól. 

Idén az önkormányzat mégiscsak a „luxus” pályát állítja fel, de nem a főtéren, ahol korábban működött, hanem a Hősök terén lévő zöldterületen. A kivitelezésre az önkormányzat beszerzést írt ki, úgy tudjuk kétszer is. A nyertes hétfő óta építi a pályát, amelyhez rengeteg homokot kellett a füves területre hordani. A fű itt minden bizonnyal kipusztul.

Fotó: Kovács Erika

A pálya az önkormányzati gyorshír szolgálat szerint december 20-ára készül el. Fölé felépítmény kerül, hogy a nap sugarai ne érjék közvetlenül a jeget, így elvileg akkor is lehet korcsolyázni, ha a hőmérséklet pluszba fordul. Városkártyával naponta egyszer ingyenesen lehet használni, egyéb esetekben fizetni kell érte. Hogy mennyit, ezt még nem közölte az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában