Helyi közélet

2023.12.22. 19:57

Dorozsmán is felgyúlt a negyedik gyertya

Ruzsa Roland önkormányzati képviselő gyújtotta meg a negyedik gyertyát Kiskundorozsmán, a Petőfi Sándor Művelődési Háznál lévő adventi koszorún pénteken este. A kisebbeket már délután foglalkozásokkal várták a kulturális intézményben.

Suki Zoltán

Fotó: Ruzsa Roland közösségi oldala

Az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása után a Simon Ferenc Rajzpályázat díjait adták át a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Az alsó tagozatosok között Nemes Veronika, a felsősök között Nagy Lilla lett az első helyezett. Az első helyezett különdíjas pedig Mag Alexandra lett. 

Fotó: Gémes Sándor 

Ruzsa Roland elmondta lapunknak, hogy Kiskundorozsma mindig élen járt abban, hogy méltó emléket állítson azoknak, akik korábban sokat tettek a településrész kulturális életéért. Ilyen Simon Ferenc is, akinek az emlékére kiírták a rajzpályázatot, amelynek a fővédnöke Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, aki a díjakat, illetve az ajándékokat is felajánlotta a legjobbaknak. 

Fotó: Gémes Sándor

A művelődés házban már délután elkezdődtek a programok, a kicsiket és a nagyokat kézműves foglalkozásokkal és mesemondással várták, illetve csomagokat is osztottak, amelyeket helyi vállalkozók adományoztak, zömmel tartós élelmiszereket tartalmaztak. A képviselő mindenkinek megköszönte a segítségét, a helyieknek pedig azt, hogy folyamatosan részt vettek az év folyamán a dorozsmai rendezvényeken, és arra is felhívta a figyelmet, hogy nem az a fontos, ami a karácsonyfa alatt van, hanem a szeretet. 

Fotó: Gémes Sándor 

A negyedik, utolsó gyertya Keresztelő Szent Jánost szimbolizálja, aki Jézus közelgő eljöveteléről és a bűnbánatról prédikált a népnek; ezért ez a gyertya a szeretet jelképe, amelyet a hit, a remény és az öröm gyertyája után gyújtunk. Az utolsó vasárnap a négy gyertya együttes lángja a Jézus születésekor szétáradó világosságot, azaz ezeket a tőle kapott erényeket testesíti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában