Fabatkáért adták a házi süteményeket, ajándéktárgyakat

2023.12.15. 20:59

Gyerekek árultak gyerekeknek az iskolában – Galéria

Arany T. János

Gyerekek árultak gyerekeknek. Minden évben népszerű program a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában a karácsonyi vásár.

Ismét vásári hangulattal telt meg a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola aulája pénteken, amikor a hagyományos karácsonyi vásárt rendezték. Kazi Mária intézményvezető elmondta, a rendezvény a karácsonyra hangolódás, az adventi készülődés fontos része. A gyerekek feldíszítik az épületet, az osztályközösségek a tantermeket dekorálják. A karácsonyi vásár több mint tíz éves hagyomány. Ilyenkor az osztályközösségek a szülői munkaközösséggel közösen házi készítésű süteményeket, édességeket, innivalót és ajándéktárgyakat, díszeket árulnak egymásnak.  

A szülők sorban hordták be az aulába a tálca süteményeket, a hagszóróból karácsonyi dalok szóltak, a gyerekek pedig lelkesen vetették bele magukat a vásári forgatagba.

A gyerekek és a pedagógusok először beváltották a pénzüket, 50 forintért járt egy fabatka, ezen a napon ez volt a fizetőeszköz. Az osztályok a bevételükkel az osztálypénzt gyarapítják. A rendezvény pedagógiailag több szempontból is hasznos. A kisebbek a tanító nénik segítségével tanulhatják meg a pénz értékét. A nagyobbak a piacgazdaság alapjait is gyorsan elsajátíthatják, az árakat ugyanis a kereslet-kínálathoz igazítják. Ha valami nem fogy kellő mértékben, lejjebb viszik az árát.

Az iskola mind a tizennyolc osztálya települt ki az aulába, ahol mindenki kapott egy asztalt. Mindenhol volt valami, amit érdemes volt megkóstolni, az édességek mellett volt pizza, gyümölcssaláta is. A szolgáltatásokat egy fodrászat képviselte, ahol ezen a napon két fabatkáért lehetett hajat fonatni. A 8.b osztályosok a tanárokra is gondoltak, felnőtt zsákbamacskát is árultak, ezekben nem játékok, hanem kedves kis karácsonyi díszek voltak.  Az 2.c osztály képviseletében Fürtön Krisztina ismét egyedi díszítésű, nyalókával érkezett, de volt náluk pudingos muffin és téli fagyi vaníliakrémmel töltve. Az 1.c standján a karácsonyfa formájú nutellás bejgli fogyott el leggyorsabban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában