Értékelték a munkát

2023.12.20. 10:30

Határvédelmi szakmai nap Mórahalmon

Arany T. János

Fontos szerep jut a polgárőröknek a déli határszakaszon.

Fotó: Török János/Illusztráció

Szakmai napot tartottak a határvédelemben részt vevő polgárőrök számára. Sárközi László, a mórahalmi polgárőrség szakmai alelnöke bevezetőjében először az ünnepek előtti aktuális feladatok fontosságára hívta fel a figyelmet. Kiemelte az internetes bűnözés elleni aktív fellépést a polgárőrség részéről. Szó esett a „Gondoskodó” polgárőr program keretein belül a „Gondosóra” programról és az EDR rádió szabályszerű használatáról is.

Labancz Balázs alezredes értékelte a határvédelmi polgárőrök 2023. évi munkáját és ismertette a 2024. évre várható feladatokat. Továbbra is kérte a határvédelmi polgárőr tagok önként vállalt szolgálatellátását a déli határszakaszon.

A rendezvényen résztvevők betekintést nyerhettek a Határrendészeti Távfelügyeleti Irányító Központba, ahol Rácz-Fodor Timotheusz r. alezredes, alosztályvezető bemutatta az épületet és a technikai felszereléseket. Ismertette az irányító központban szolgálatot ellátó rendőrök feladatait, valamint azt, hogy a kint lévő rendőri állományt hogyan irányítják egy-egy helyszínre, ha gyanús személyeket, csoportokat vagy az ideiglenes biztonsági határzár rongálását észlelik.

A napot Sárközi László szakmai alelnök összegezte. Elmondta, hogy a rendezvényen új elméleti és gyakorlati információkhoz jutott a megjelent közel ötven polgárőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában