A Somogyi-dombon szombattól szánkózni is lehet

2023.12.07. 13:28

Hóágyút vett a vásárhelyi önkormányzat

Az önkormányzat vásárolt egy hóágyút, amit szombaton hajnalban telepítenek a Somogyi-dombhoz, ami a korábbi Somogyi, jelenlegi nevén Tisza István utca felől közelíthető meg. Erre a dombra a futópálya is felvezet, illetve csúszda is szolgálja a gyerekek szórakozását.

Kovács Erika

Ma még zöld a Somogyi-domb, szombaton elvileg fehér lesz. Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat tervei szerint idén télen, a hóágyú bevetésével pedig szánkózni is lehet rajta, ha esik hó, ha nem. Ezt Gyöngyösi Ferenc, Hódmezővásárhely alpolgármestere árulta el lapunknak. 

Fotó: Kovács Erika 

Ha minden igaz, akkor szombaton délelőtt szánkózó dombbá alakul át a Somogyi-domb. Ezt meglepetésnek szánjuk mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek. Amikor alpolgármesterként feladatul kaptam a programszervezést, szerettem volna kicsit kilépni a megszokott rendből, hogy mindig ugyanaz legyen és ugyanakkor. A tavalyi térmozi és az idei Kossuth téri Kultúr-tér rendezvénysorozat is ennek jegyében született. Most pedig beszereztünk egy hóágyút, amivel a Somogyi-dombot „havazzuk be”. Lesznek a város egyéb területein is havas programok, ott, ahol ezt az infrastruktúra megengedi, vagyis adott a hóágyú üzemeltetéséhez szükséges víz és áram. Szeretnénk családi sorversenyeket és egyéb programokat is szervezni

 – mondta az alpolgármester.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában