Szeged

2023.12.06. 13:55

Koraszülött kislány lesz a szegedi vándorbölcső új lakója - Galéria

Timár Kriszta

Egy koraszülött mórahalmi kislány és családja kapta meg a szegedi vándorbölcsőt. Fotó: Gémes Sándor

Több mint 5 éve működik Szegeden a vándorbölcső program, melyet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportja hirdetett meg. Közel egy tucatnyi kisbaba családja használta már a különleges fekvőhelyet, amely annak a jelképe, hogy a gyermekvállalás nem egyéni feladat, szeretettel és segítséggel a családok mellett áll egy közösség. Az összefogástól azt remélik, hogy a kívánt gyermekek így meg is tudnak születni.

Szerdán új családhoz került a vándorbölcső. Mikó-Bökényi Hajnalka és Mikó Valér első közös gyermekük, Hédi számára kapta meg. A két hetes kislány egyelőre még a koraszülött intenzív osztályon fekszik, de már csak arra várnak szülei, hogy önállóan tudjon enni és akkor végre hazavihetik Mórahalomra. A kislány ezt követően a szegedi vándorbölcsőben tölti majd életének első fontos szakaszát. A bölcsőt a Somogyi könyvtár Gyermekkönyvtárában adta át nekik Gesztes Olimpia projektvezető. A könyvtár is kedveskedett nekik egy babacsomaggal, melyben mondókás könyv is volt, illetve a kislányt már be is íratták a bibliotékába szülei, akik maguk is rendszeres könyvkölcsönzők.

A bölcsőt ingyen kapja meg a család négy hónapra, a következő lakóját pedig pályázat útján választják majd ki. Jelentkezni a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjának Facebook oldalán közétett, vagy a Somogyi-könyvtárban kitölthető űrlap beküldésével lehet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában