Helyi közélet

2023.12.18. 14:40

Köszöntötték a 100 éves Gizike nénit – Galéria

A kisteleki betlehemező csapat hétfőn óvodásoknak és gimnazistáknak mutatta be új előadását, melynek végén köszöntötték a 100 éves Szabó Józsefné Gizike nénit.

Imre Péter Géza

– Nagyon tetszett – mondta a 100 éves Gizike néni. Fotó: Imre Péter

 Isten és Jézus nem hagyott el minket, mi hagytuk el őt. A karácsonynak nem szabad az ajándékokról szólni, a fontos, hogy kicsit megközelítsük őt, kicsit hozzá hasonlóvá váljunk. Csendesedjünk el, engedjük be Jézus fényét, a szeretetet a szívünkbe, és arra törekedjünk, hogy minden napot karácsonyként éljünk meg

 – mondta a hétfő délelőtti betlehemes előadás előtt Harmat József hitoktató és kántor, a műsor betanítója.

Ott ült az első sorban a 100. életévét december 15-én betöltött Szabó Józsefné Gizike néni, akit unokája, Zsolt és az ő lányai, két dédunokája, az 5 éves Izabella és a 3 esztendős Karina kísért el a templomba, amelynek padjaiban óvodások és gimnazisták ültek. Harmat József elárulta: a kisteleki kötődésű jelenleg Komlón élő Gizike nénivel az egyik reggeli misén találkoztak, akkor mondta el neki, nagy vágya, hogy megnézhesse a betlehemes előadást. Meghívták, és Jézus Krisztus mellett az ő születésnapját is megünnepelték.

 Nézd csak, ott jön a királynő, ő a barátom

 – közölte az egyik kicsi az óvónővel a Szűz Máriát alakító lányra mutatva. 

És karjában viszi a csecsemőjét

 – fűzte tovább egy másik apróság. 

Ő Jézus

 – mondta nekik az óvodapedagógus. A betlehemes játék végén jött a Mennyből az angyal, amit Gizike néni – akárcsak a többi, a műsorban szereplő egyházi éneket – együtt dalolt az angyalokkal, az ördögökkel, a háromkirályokkal és Máriával. Utána Harmat Józseftől a betlehemesek nevében tortát és virágot, az előadásban résztvevőktől és a közönségtől nagy tapsot kapott.

Nagyon szép volt! Ilyen élményem, emlékem még nem volt, örülök, hogy itt lehettem 

– mondta meghatódva, a padba visszaülve is könnyeit törölgetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában