Helyi közélet

2023.12.01. 19:00

Makó testvére lett Korond - Galéria

Szabó Imre

Az aláírás ünnepélyes pillanata. Fotó: Szabó Imre

Péntek óta új testvértelepülése van Makónak: az erdélyi, Hargita megyei Korond. Az erről szóló megállapodást Farkas Éva Erzsébet makói és Katona Mihály korondi polgármester látta el kézjegyével a Maros-parti városban, a Koronában. Az aláírást a makói Magán Zeneiskola és Korond fiatal fúvósainak közös koncertje követte.

A hangverseny nem véletlenül volt az ünnepség megkoronázása, a két település ugyanis éppen a muzsikusok barátsága révén került közel egymáshoz. Mint a megállapodásról elfogadott makói képviselő-testületi határozatban olvasható, ez mindkét fél részéről közel száz fiatal, illetve az őket oktató pedagógusok szoros kapcsolatát, évek óta tartó együttműködését jelenti. A korondi fúvószenekart a makói látogatások alkalmával rendszerint elkíséri a falu polgármestere is. Katona Mihály a tavalyi vendégeskedés alkalmával vetette föl az önkormányzatok közötti kapcsolat hivatalossá tételének ötletét, amit aztán írásban is megerősített. Ezt követően kötött pénteken megállapodást a két polgármester.

Korond a romániai, erdélyi Hargita megye Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. Nagyjából 5500 lelkes, 90 százalékban magyarok lakta község. Korond Makó tizenkettedik testvértelepülése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában