Helyi közélet

2023.12.01. 19:00

Makó testvére lett Korond - Galéria

Szabó Imre

Az aláírás ünnepélyes pillanata. Fotó: Szabó Imre

Péntek óta új testvértelepülése van Makónak: az erdélyi, Hargita megyei Korond. Az erről szóló megállapodást Farkas Éva Erzsébet makói és Katona Mihály korondi polgármester látta el kézjegyével a Maros-parti városban, a Koronában. Az aláírást a makói Magán Zeneiskola és Korond fiatal fúvósainak közös koncertje követte.

A hangverseny nem véletlenül volt az ünnepség megkoronázása, a két település ugyanis éppen a muzsikusok barátsága révén került közel egymáshoz. Mint a megállapodásról elfogadott makói képviselő-testületi határozatban olvasható, ez mindkét fél részéről közel száz fiatal, illetve az őket oktató pedagógusok szoros kapcsolatát, évek óta tartó együttműködését jelenti. A korondi fúvószenekart a makói látogatások alkalmával rendszerint elkíséri a falu polgármestere is. Katona Mihály a tavalyi vendégeskedés alkalmával vetette föl az önkormányzatok közötti kapcsolat hivatalossá tételének ötletét, amit aztán írásban is megerősített. Ezt követően kötött pénteken megállapodást a két polgármester.

Korond a romániai, erdélyi Hargita megye Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. Nagyjából 5500 lelkes, 90 százalékban magyarok lakta község. Korond Makó tizenkettedik testvértelepülése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában