Jó utat szeretnének a Rárósi mentén élők

2023.12.14. 13:01

Márki-Zay Péter: Irdatlan pénz ez, a belvárosban élők nem kapnak ennyit

A Rárósi út is szóba került Hódmezővásárhely csütörtöki közgyűlésén. Berényi Károly társadalmi alpolgármester szerint a gazdáknak is hozzá kellene járulniuk az útfejlesztéshez.

Kovács Erika

A közgyűlésen Benkő Zsolt képviselő hozta szóba a Rárósi útat, amelynek egyes szakaszai már szinte járhatatlanok. Fotó: Kovács Erika

Benkő Zsolt külterületekért felelős önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a Rárósi úton élők is ugyanolyan vásárhelyi polgárok, mint a város többi részén lakók.

Örülnek, ha gyalogosátkelőket újít fel az önkormányzat, jégpályát épít, hóágyút vesz. De arra is oda kellene figyelnie a városnak, hogy tanyán is élnek emberek, akik nap mint nap szeretnék megközelíteni az otthonukat, de az odavezető út már szinte járhatatlan. A 117 kilométeres kerékpárút építését, amelynek az út felújítása is része lett volna, nem tudja megvalósítani a város. Ezért arra kérem az önkormányzatot, dolgozzanak ki egy akcióprogramot legalább az út legrosszabb szakaszaira

– mondta Benkő Zsolt. 

Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter polgármester válaszában azt mondta, körülbelül 30 lakost érint a Rárósi út külső szakasza. Első körben 20 millió forintot adott volna a város erre a célra, de az első ajánlati felhívás szerint 500 méter felújítása 50 millió forintba kerülne.

Irdatlan pénz ez. A belvárosban élők nem kapnak ennyit. Benkő képviselő úr segítségét kérem, hogy segítsen kijelölni, melyik szakaszok a legrosszabbak, tehát minimum 20, maximálisan 50 millió forintot költünk majd a Rárósi útra

 – mondta és azzal is előhozakodott, hogy Benkő Zsolt és a gazdák olyan anyaggal kátyúztak, ami több defektet is okozott. A képviselő a válaszában elmondta, kénytelenek voltak téglatörmeléket használni, mert mart aszfalthoz képtelenség hozzájutni.

Fotó: Kovács Erika

Berényi Károly társadalmi alpolgármester szerint a Rárósi út menti gazdálkodóknak is hozzá kellene járulnia a költségekhez, mint a belvárosban az utcák felújításához. Márki-Zay erre azt válaszolta, ha létrejönne egy lakossági útfelújítási alap, akkor az önkormányzat ugyanannyi forrást tesz hozzá, mint amennyit befizettek. Ha például valamelyik gazdálkodó 50 milliót ad, ugyanannyit tesz hozzá a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában