Környezetvédelem, környezettudatosság, zöld gondolkodás a cél

2023.12.06. 12:30

Megnyílt a bordányi fenyőfakölcsönző

Arany T. János

Illusztráció: Török János

Kivágott fenyők milliói kerülnek a hulladéktelepekre az ünnepek után minden évben. A környezetvédők és természetbarátok régóta hangoztatják, van ennél jobb megoldás, nem kell elpusztítani fenyők tömegét. A bordányi önkormányzat ehhez a gondolatmenethez csatlakozva indította el 2020. decemberében közösségi kezdeményezését, a karácsonyi fenyőfakölcsönzést.

A településen idén negyedik éve kínálnak kölcsönözhető fenyőfákat karácsonykor. A program első évében harminc, míg most az elmúlt évhez hasonlóan harminchárom darab, körülbelül egy-másfél méter magas földlabdás fa kölcsönzésére lesz lehetőség. Az idei bérleti díj tízezer forint. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor ötezer forintot visszakap.

Ezzel a település új 2024-es akciójához csatlakozhat: a bérleti díj másik feléért egynyári virág vásárlásához ötezer forintos utalvány jár. A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, zöld gondolkodás mellett, a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a képviselő-testület a figyelmet. A családoknak így egy forintjába sem kerül a fenyő. Kölcsönözhető fenyőfa regisztráció itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában