Botot is találtak már, de ez érthető, hiszen gyógyvízről van szó

2023.12.08. 15:40

Papucsok, pénztárcák és úszógumik a mórahalmi fürdő talált tárgyak osztályán

A szabályzat szerint egy hónapig őrzik a talált tárgyakat a mórahalmi fürdőben. Törölközőket, papucsokat, nyáron gyerekholmikat hagynak el leggyakrabban, de találtak már pénztárcát is, benne több százezer forintnyi euróval.

Arany T. János

Leggyakrabban papucsok vesznek el a mórahalmi fürdőben, de gyakran kiderül, csak valahol másutt hagyta a tulajdonos. Illusztráció: Török János

A nap végén egy kockás spirálfüzetbe vezetik be a talált tárgyakat a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. 

Ezekről hivatalból nyilvántartást kell vezetni 

– mondta Farkas Gábor intézményvezető. A dátum, hely és a talált tárgy megjelölésével vezetik be a füzetbe, majd egy helyiségben polcokon tárolják azokat a szabályzat szerint egy hónapig. Sajnos adatvédelmi és egyéb okokból nem lapozhattunk bele a kockás füzetbe, és a talált tárgyak szobájába sem nézhettünk be.

Leggyakrabban papucsot és a törölközőt hagynak el a vendégek a fürdőben, nyáron pedig a gyerekholmi a „sláger”: kis papucs, karúszó, úszógumi. Ezekről persze, mivel nagy a létesítmény, gyakran kiderül, hogy nem tűntek el, csak elfelejtette a kedves tulajdonos, hova tette le legutóbb. Gyakran mennek oda az úszómesterhez vendégek, hogy ellopták ezt, vagy azt, de kiderült, hogy csak elfelejtették, hol hagyták korábban. Lopások is előfordulnak, de ezt a kamerák segítségével igyekeznek megelőzni. Volt, hogy az egyik vendég lábán a papucsával, kezében egy másikkal sétált, és amikor felelősségre vonták, még kikérte magának az agressziót és a feltételezést, hogy ő papucsot akart lopni.

Adtak már le pénztárcát is, benne több százezer forintnyi euróval, aminek nagyon örült a tulajdonos, de sajnos az a gyakoribb, hogy szemetesben találnak pénztárcát, de már pénz nélkül. A beszélgetés végén Farkas Gábor hozzátette, az egyik legérdekesebb talált tárgy egy bot volt a fürdőben, de ez végül is érthető, hiszen gyógyvízről van szó. 

Jogtalan elsajátítás és lo­­pás is lehet

A talált dolog le nem adása törvénysértő. Az eset lehet jogtalan elsajátítás, de lehet lo­­pás is. A rendőrség szerint a tárgyak elvesztése, illetéktelen kezekbe kerülése egyéb bűncselekményhez is vezethet. Ilyenkor a bankkártyát azonnal le kell tiltani. Ami pedig a legfontosabb: ha valaki készpénzt talál, azt sem tarthatja meg, le kell adnia a rendőrségen. A talált dolog akkor lehet a megtalálóé, ha a tulajdonos egy éven belül nem jelentkezik érte. 

Egyedülálló az országban

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő országos jelentőségű, 5 csillagos minősítésű, egész évben üzemelő gyógyfürdő. Mórahalmon 1960-ban fúrták az első termálkutat, amely jelenleg is üzemel. A mórahalmi az egyetlen olyan magyarországi fürdő, amelyik Az Év Fürdője verseny két különböző kategóriájában is győzni tudott. Először 2016-ban, amikor megnyerte Az Év Feltörekvő Fürdője címet. Két évvel később kategóriát váltott, és a legnagyobb fürdők között mérettette meg magát, sikerrel: 2018-ban a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett Az Év Fürdője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában