Okostelefonos alkalmazáson mondták el véleményüket

2023.12.22. 11:00

Ragaszkodnak a nyomtatott újsághoz Bordányban

Arany T. János

Bár egyre nagyobb költség az előállítása, ragaszkodnak a bordányiak a nyomtatott helyi hírekhez. Fotó: Török János

A Bordányi Napló és a Bordányi Hírek kapcsán zajlik egy felmérés a Bordány Appon, a település okostelefonos alkalmazásán. Mint azt korábban megírtuk, a magas nyomtatási költségek miatt a Bordányi Napló kiadása szünetel egy ideje, jelenleg a Bordányi Hírek jut el minden belterületi háztartásba általában hetente. A külterületeken élők a helyi üzletekben, hivatalban és faluházban jutnak hozzá a laphoz. A legtöbb helyi lapot az üzletekből és a faluház bejáratánál található K&H bankponttól viszik el a lakosok. A felmérésben arra kíváncsiak a szerkesztőség tagjai, hogy mi a véleménye erről az olvasóknak, a bordányiaknak. Szeretnek-e még olvasni, igénylik-e a helyi lapot. Mivel az appon nyereményjáték is zajlik, így a szokásosnál talán többen használják a telefonos applikációt, így arra is nagyobb az esély, hogy többen válaszolnak a kérdésre.

Fotó: Török János

Tanács Gábor, Bordány polgármester elmondta, a kérdés arra vonatkozott, ki mit gondol a helyi nyomtatott sajtóval kapcsolatban: mit szeretnének olvasni, a Naplót havonta, vagy a Híreket hetente, vagy mindent csak online.

Most úgy áll, hogy mindent akarnak. Ami érdekes, hogy egy okostelefonos applikáción szavaztak arról, hogy nyomtatott újságot szeretnének olvasni. Ennek jelentős költsége van, de örülök a bordányiak döntésének. Ha a koronavírus-járvány után a vállalkozók magukhoz térnek és lesz elég hirdetés, újra kiadják majd a Bordányi Naplót 

– mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában