Csongrád-Csanád vármegye

2023.12.29. 09:34

TESO-kat keresnek a balatoni Erzsébet-táborokba

Kézműves, sport-, színjátszó, játékos, önismereti és ökofoglalkozások lebonyolítására is keresnek lelkes TESO-kat a jövő nyári, balatoni Erzsébet-táborokba. A jelentkezési határidő január 31-én zárul.

Koós Kata

A TESO-k játékokkal, kreativitásukkal, tematikus foglalkozások vezetésével teszik színesebbé a tábori életet. Achív fotó: Nagy Lajos

Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak, azaz TESO-k jelentkezését várják az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány munkatársai. A TESO-k a zánkai és fonyódligeti, jövő nyári Erzsébet táborok programjainak megvalósításában segédkezhetnek. Fő feladatuk a táborozó gyermekek aktív foglalkoztatása, a napi programok előkészítése, valamint lebonyolítása. Többek között ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokat tartanak, sportbajnokságokat, ügyességi versenyeket és tréfás játékokat rendeznek, kreativitásukkal és lelkesedésükkel színesebbé teszik a tábor életét. Jelentkezni január 31-én 16 óráig az erzsebettaborok.hu/tesok weboldalon lehet. További információk a [email protected] e-mail címen kérhetők.

A jelentkezők kiválaszthatják, hogy milyen feladatkörben szeretnének dolgozni. A játékmesterek elsődleges feladata a tábori csapatépítő foglalkozások és egyéb nagyjátékok, például a vizes vetélkedő és a sorversenyek szakszerű levezetése lesz.

A DigiTESO-k a digitális világba vezethetik be a táborozókat okos- és médiaeszközök, digitális platformok, játékkonzolok, VR-szettek segítségével. A foglalkozások során olyan aktivitásokért lesznek felelősök, mint a tablet használatára épülő interaktív foglalkozások, a lézerharc instruálása, a kibervédelem és adatbiztonság tematikájú szabadulószoba vezetése, valamint a videójátékkonzol és VR-szoba felügyelése, az animációkészítő foglalkozás vezetése.

A KézművesTESO-k különféle kézműves technikák elsajátításában, alkotások elkészítése során segíthetik majd a gyerekeket, mint például decoupage kép készítése, táska- és bögrefestés, makramé kulcstartók és ékszerek készítése. Feladataik közé tartozik a kézműves eszközök rendben és tisztán tartása, azok elpakolása a foglalkozások után, illetve a raktárkészlet nyomon követése is.

A MentorTESO-k olyan játékos foglalkozásokat vezetnek a táborokban, amelyek abban segítik a gyermekeket, hogy jobban megismerjék saját értékeiket, jó tulajdonságaikat.

Az ÖkoTESO-k a környezettudatos magatartás alapjaival, a menedéképítéssel, a víznyerés és vízszerzés lehetőségeivel és a tűzrakás lépéseivel ismertetik meg a táborozókat a természetben. Emellett az is feladatuk, hogy elmélyítsék a gyerekek ismereteit Magyarország természeti értékeivel, nemzeti parkjaival vagy éppen az éjszakai égbolt kincseivel kapcsolatban.

A SportTESO-k a sportbajnokságok és -programok, a tábori olimpia és sportágválasztó levezetését végzik, valamint a trambulin és a felfújható tábori élményeszközök biztonságos használatát biztosítják.

A SzínjátszóTESO-k elsődleges feladata pedig a drámapedagógia eszköztárát felhasználó, a gyerekek kreatív gondolkodását fejlesztő improvizációs foglalkozások vezetése, valamint a tábori tehetségkutató lebonyolítása, műsorvezetés, zsűrizés, a résztvevő gyermekek bátorítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában