Szentes

2023.12.06. 16:20

Tévét is vitt a Mikulás a gyermekosztályra

Mint minden évben, idén is vitt ajándékot a szentesi kórház gyermekosztályára az önkormányzat Mikulása. A televízió a gyerekek napjait teszi változatosabbá, a konyhai sütő a dolgozók mindennapjait könnyíti meg.

Darók József

A Mikulás idén is vitt ajándékot a gyermekosztálynak. Fotó: Darók József

Felcsillantak a beteg gyerekek szemei december 6-án a betoppanó Mikulás láttán, akinek puttonyából szaloncukor került elő. Igaz, nem minden kis lábadozó fiatal ehetett rögtön belőle, mert diétás étrendjük miatt a doktor nénik nem engedték, de az élmény számukra is megvolt. Akadt olyan kisfiú, aki láthatóan nem érezte jól magát, ágyán fekve bágyadtan nézett a piros ruhás vendégre, neki az apukája vette át a szaloncukrot. 

De nem csak édesség érkezett a gyermekosztályra. Minden évben ilyenkor hasznos ajándékot kapnak a város Mikulásától. Idén televíziót kértek az osztályon dolgozók, mert az egyik kórteremben elromlott a készülék, ami hasznos ajándék a bent fekvőknek, mesét, de volt, hogy foci Eb-döntőt néztek rajta a kis betegek. Egy kicsit magukra is gondoltak, egy melegszendvicssütőt is kértek a Mikulástól, amit saját ételeik készítésére is használhatnak. De arra is volt példa, hogy este került be az osztályra kisgyerek, aki nem vacsorázott, és meg tudták kínálni meleg étellel – mondta Hetyei Erika osztályvezető főorvos.

Fotó: Darók József

Adni, főleg gyerekeknek, mindig öröm; kicsit vidámabbá tenni egy pár percre azt, aki kórházban van 

– mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester, aki átadta a televíziót és a konyhai készüléket.  

A gyerekek kedvében járva a dolgozók a környezetet igyekeztek az alkalomhoz illően feldíszíteni, ünnepi hangulatba hozni, hogy a karácsony érzetét a falak közé tudják csempészni azok számára is, akik az ünnepeket is munkával töltik. A gyerekek, akik most bent fekszenek, a szokásos iskolai és óvodai Mikulás-ünnepségekből kimaradnak, ezért is élik meg nagy élményként, ha házhoz jön a Mikulás. A főorvosnő a gyerekeknek betegségmentes ünnepeket kívánt. 

Sajnos az előző hónapokban „csúcsra járatták” a gyermekosztályt, nagyon sokan kerültek be hányásos-hasmenéses tünetekkel, ezek egy része megelőzhető a higiénia betartásával, fertőtlenítők alkalmazásával. Indul a hurutos megbetegedés, várható, hogy megnövekszik a számuk. Sok a gyereket érő baleset is, kérjük a szülőket, hogy figyeljenek oda rájuk, hogy ne maradjon előttük olyasmi, ami árthat nekik. A kollégáimnak kitartást kívánok!

 – mosolygott a főorvos.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában