Helyi közélet

2023.12.30. 17:00

Véradások Csongrád-Csanád vármegyében

Gidró Kriszta

Illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

Az új év első hetében nem lesz kihelyezett véradás Csongrád-Csanád vármegyében, kizárólag az állandó helyszíneken lehet vért adni.

 – áll az Országos Vérellátó Szolgálat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Hét és délután két óra között várja a véradókat. Január A Szegedi Regionális Vérellátó Központ Szegeden a Honvéd tér szám alatt minden munkanapon nyitva tart. Január 2-án kedden és január 5-én pénteken reggel 7 és délután 14 óra között várja a véradókat. Január 3-án, szerdán és január 4-én, csütörtökön 10 és 18 között lehet vért adni.

A transzfúziós osztály Szentesen (a kórház területén a sürgősségi osztály mellett) pénteken zárva tart. Kedden és szerdán 7 óra 30 perc és 12 óra között várja a véradókat, csütörtökön pedig 14 és 17 óra között.

A hódmezővásárhelyi transzfúziós osztály a kórház területén csak csütörtökön lesz nyitva, 8 és 13 óra között fogadják a véradókat.

Makón is csak egyszer lehet vért adni, kedden 8 és 13 óra között a transzfúziós osztályon a Kórház utca 2. szám alatt.

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz mindenki vigye magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és taj-kártyáját.

A véradások helyszíneit, a nyitva tartás időpontját a Vöröskereszt honlapján található véradási helyszínkereső segítségével is ellenőrizhetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában