Kutyaterápiás foglalkozásokat finanszíroznak a Kincses Vásárhely bevételéből

2024.01.12. 15:11

400 ezer forinttal támogatták a Csillagvilág Alapítványt

Masni kutya is részt vett pénteken a Csodaházba járó mozgásukban, értelmi képességeikben korlátozott fiatalok fejlesztésében. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület adománya révén erre a feladatra egész évben biztosított lesz a pénz.

Kovács Erika

Masni kutyának nagyon örültek a gondozottak. Fotó: Kovács Erika

A fiatalok segítséggel megetették a kutyust, közben meg is számolták a falatokat, megsimogatták az ebet. A gondozottaknak hatalmas örömet jelentett a barátságos kutya jelenléte.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület tavaly is elkészítette az idei évre szánt asztali naptárát. A hagyományokhoz hűen az eladásból befolyt összeget jótékony célra ajánljuk fel. A kedvezményezettünk a Csodaház napközi Csillagvilág Alapítványa 

– mondta Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapítótagja, elnökhelyettese. Az adományt konkrét célra, a kutyaterápiás foglalkozások finanszírozására biztosították. Pénteken megtörtént az ünnepélyes és jelképes átadás, a pénzt az alapítvány számlájára utalják.

Fotó: Kovács Erika

A kutyaterápiás foglalkozásokat nagyon szeretik azok a fiatalok, akikről napközben itt gondoskodnak. A gondozottak megnyílnak, szívesen fogadják a terápiás kutyák közelségét

 – emelte ki Juhász Tünde, aki arról is beszélt, hogy 400 ezer forinttal segítik a Csillagvilág Alapítványt.

Idén 1800 naptárt készíttettek, amelyek pillanatok alatt elfogytak. Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a helyi vállalkozások, cégek beépítik a dolgozóiknak, partnereiknek adott karácsonyi ajándékba. Így adtak el 1000-1200 naptárt, a többit a lakosság vásárolta meg.

Hódmezővásárhelyen éveken keresztül volt fotószimpózium, amikor az ország neves fotóművészei egy adott téma jegyében örökítették meg a várost. A művészek mindig nyitottak voltak arra, hogy a fotóik jótékonysági célt szolgáljanak, és felajánlották a képeiket a naptárunkba is. Számos olyan amatőr és félprofi vásárhelyi fotósunk is van, akik művészi igényességű felvételeket készítenek, az ő fotóikból is került a naptárba 

– tudtuk meg A Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnökhelyettesétől, aki elmondta, idén, az év végéhez közeledve újabb naptárt adnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában