Helyi közélet

2024.01.27. 14:07

A felkészült, kiképzett katona a legfontosabb!

A MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél járt Dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke. A látogatás során tartott állománygyűlésen Böröndi vezérezredes értékelte az ezred elmúlt évben végzett munkáját és meghatározta az év feladatait.

Delmagyar.hu

Forrás: Facebook

Fotó: Janó Miklós törzsőrmester

A Honvéd Vezérkar főnöke megköszönte a szentesi katonák 2023. évi, kiemelten az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti gyakorlat során elvégzett szolgálatát. Beszédében kiemelte, hogy a technikai fejlesztések és beruházások mellett szükség van a tapasztalt, jól képzett katonákra. Cél: az új bevonulók mellett a meglévő – már bizonyított – állomány megtartása. Böröndi vezérezredes hangsúlyozta mennyire fontos a katonák fejlődése és képzése, rámutatva arra, hogy csak a megfelelően felkészült és kiképzett katona képes sikeresen szembenézni a biztonsági környezetünkből adódó kihívásokkal. 
Az állománygyűlés végén a Honvéd Vezérkar főnöke válaszolt az állományt foglalkoztató kérdésekre, majd laktanyabejáráson tájékoztatást kapott arról, hogy milyen fejlesztések valósultak meg az alakulatnál az elmúlt időszakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában