Helyi közélet

2024.01.19. 08:40

A jó szomszédság életet menthet

Egy 79 éves, egyedül élő, mozgáskorlátozott nő még novemberben elesett az udvarán, órákkal később két szomszédnője sietett a segítségére, és mentették meg a kihűléstől. Grábli Ágnes és Felföldi Józsefné polgármesteri dicséretben részesült tettéért.

Darók József

„Nekünk természetes volt, hogy segítsünk” –mondták az életmentő szomszédok. Fotó: Darók József

Egy levélben hívták fel két szentesi nő életmentő helytállására Szabó Zoltán Ferenc polgármester figyelmét. A Nagyörvény utcában lakó Grábli Ágnes és Felföldi Józsefné a szomszédai özvegy Fodor Jánosnénak. A mozgáskorlátozott, egyedül élő Ica néni tavaly november 28-án délelőtt éppen jószágait etette az udvaron, amikor elesett. Este hat óra körül tűnt fel a két szomszédnak, hogy kiabál az udvaron.

A sárban fetrengve, összefagyva találtunk rá, már hét órája verte az eső. A meggémberedett, átfagyott idős asszonyt egy bevásárlókocsira húztuk rá nagy nehezen, azon toltuk be a lakásba, a mentők elég hamar kiértek. Két napig kritikus volt az állapota, ennyi időbe telt, mire a kórházban fel tudták melegíteni normál értékre a testhőmérsékletét. Kétoldali tüdőgyulladást kapott, de nagyon erősnek bizonyult, egy hét múlva már hazament a kórházból 

– idézték fel a szomszédok.

– A legemberibb cselekedet, ha egymáson segítünk – fogalmazta meg Szabó Zoltán Ferenc az elhangzottak lényegét, kifejezve őszinte elismerését a két hölgy felé. Nem is fér ahhoz kétség, hogy ők életet mentettek, sőt azzal a példával is szolgálnak, hogy a jó szomszédság életet menthet. Helytállásukért január 18-án polgármesteri dicséretben részesítette Grábli Ágnest és Felföldi Józsefnét.

A megmentett néni szomszédai elmondták, az eset óta még jobban odafigyelnek rá, Magdika bevásárol, megeteti az állatait. Sőt, azóta már újra a segítségére kellett sietniük. Ugyanis szilveszter este csörgött a Felföldiné telefonja: „Jaj, Magdika, megint elestem, most a szobában”. Mind a ketten rohantak át hozzá, de belülről kulcs volt a zárban, egy férfi szomszéd segítségével fel kellett feszíteni az ajtót.

–Ez nekünk nem olyan különleges dolog, természetesnek vettük, hogy segítünk 

–mondták egyetértésben a szomszédnők.

A városvezető is próbál segíteni, mert egyre inkább úgy tűnik, folyamatos felügyeletet igényel a néni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában