Helyi közélet

2024.01.01. 11:30

A stabilitás megteremtésének éve volt

A rezsiválság, az infláció elszabadulása után a 2023-as év a stabilitás megteremtéséről szólt Ásotthalmon. Papp Renáta polgármester annak örül a legjobban, hogy a 4016 fővel a bűvös négyezres szám fölé emelkedett a nagyközség lakosságának száma.

Arany T. János

Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere: Egyre több a beköltöző családunk, felértékelődtek az ingatlanok, gyorsan gazdára találnak, tehát szívesen költöznek Ásotthalomra.

Fotó: Török János

Ez az évünk a stabilitás megteremtéséről szólt. Az elmúlt időszakban a rezsiválság komolyan érintette az önkormányzati intézményrendszerünket, azt megelőzően az építőipari áremelkedések miatti változásokat kellett, hogy tovább vigyük a költségvetésben. Egy nagyon komoly és odafigyelést igénylő költségvetést kellett megtervezni. Mindemellett sikerült minden olyan áthúzódó beruházásunkat megvalósítani, amit 2021-ből, ‘22-ből hoztunk át erre az évre, így közel 500 millió forint értékben zárunk most, 2023-ban pályázati beruházásokat. Ezek között többek között építési telek kialakítás, járdaépítés, útfelújítás, gondozási központunk hőszigetelése szerepel

 – számolt be a polgármester.

Papp Renáta közölte, hasonlóan feladatközpontúra tervezik a 2024-es évet is. Egy másfél milliárd forintnyi pályázati beruházás az, ami már folyamatban van, vagy meg fog kezdődni 2024-ben. Ezek között szerepel a Kissori úti kerékpárútépítés, a leendő Boszorkányperek házának építése, további útfelújítások, járdaépítés.

Szeretnénk folytatni a település közösségek fejlesztésébe vetett eddigi munkáját. Egy Bordány-Ruzsa-Ásotthalom közös konzorciumi pályázatban készülünk arra, hogy az egészségtudatosságot, az ifjúságot, az óvodás célcsoportot, illetve a szociális területen dolgozó kollégákat is segítsük, támogassuk. Mert azt látjuk, hogy Ásotthalom szociális hálója nagyon kiterjedt, jól működik. Viszont terhelt ez a szakma és nehezen találunk utánpótlást ezen a területen, úgyhogy fontos, hogy megerősítsük a szakmába vetett hitet, ezért erre fogunk koncentrálni ebben a projektben.

Az idei esztendő az az ünnepélyes pillanat, amikor 4016 fővel a bűvös négyezres szám fölé emelkedett a lakosság létszáma. A településpolitika és településmarketing korábbi időszaka meghozta a gyümölcsét, és egy növekvő lélekszámú nagyközségről beszélünk – foglalta össze Ásotthalom 2023-as évét Papp Renáta polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában