Helyi közélet

2024.01.17. 08:20

Dalban rajong Szoboszlaiért a Just Showband

Zenészként felfigyeltek arra a Szentesről indult Just Showband tagjai, hogy a magyarok nagy büszkeségének, Szoboszlai Dominiknek egyre több rajongói dalt dedikálnak. Ők is megcsinálták a saját tribute dalukat, aminek szerdán 19 órakor lesz a klippremierje, és szeretnék, ha eljutna egy szép napon Dominikhez is.

Darók József

A Szentesről származó Just Showband tagjai 19 éve a színpadnak, a zenének és a közönségnek élnek külföldön és itthon egyaránt. Különleges koncertekkel és zenei projektekkel igyekeznek egy kis színfoltot varázsolni a könnyűzenei életbe. 

Az együttes is beállt focistának a klip kedvéért. Fotó: Just Showband
Az együttes is beállt focistának a klip kedvéért. Fotó: Just Showband

 Voltunk már színpadon zombik, cowboy-ok, matrózok, az ABBA, a Beatles, a Village People és így tovább, focisták még nem! Az ihlet ezúttal billentyűsünktől, Szokolyai Pétertől származik, aki a ’80-as évek tájékán egyszerre kezdett rajongani a zene, illetve a Liverpool FC iránt. Karrierje szárnyalásával egyre több szurkolói dalt dedikálnak az ország büszkeségének és sportgéniuszának, Szoboszlai Dominiknek. Péter úgy érezte, ő is szívesen részt venne hasonló kezdeményezésben, így élete két nagy hobbija végre találkozhat 

–mesélte a zenekar vezetője, Fekete-Kováts Zoltán.

A Just tagjai híresek mindenkori összetartásukról, így az elsők között megjelent produkcióból merítve felvették egy rajongói dal feldolgozását, ahol a videóban ők maguk álltak focistának, igaz kevesebb, mint több sikerrel. Inkább saját terepükön maradva úgy gondolták, a videó második felében egy élő studio session keretein belül eljátsszák a Liverpool híres sporthimnuszát is, a You’ll Never Walk Alone című dalt a Gerry & The Pacemakers-től, amiről sokan talán nem is tudják, hogy magyar vonatkozású: Molnár Ferenc Liliom című művének átdolgozott, zenés amerikai musical változatában hangzik el először 1945-ben. 

 Örömmel készítettünk magyar zenekarként először egy igazi szurkolói videót Dominiknek. Ezzel szeretnénk kifejezni zenészként tiszteletünket a fiatal sportoló számára, aki tovább viszi kis országunk jó hírét a nagyvilágba

 – tudatta az együttes. 

Szándékuk szerint a főszereplőhöz is eljuttatnák a produkciót – árulta el Fekete-Kováts Zoltán. 

 Igyekszünk mindenféle csatornát megmozgatni, szurkolói csoportokhoz és a menedzsment közelébe eljuttatni. Nagyon örülnénk, ha lenne utóélete is, mert eljátszottunk a gondolattal, hogy ezt a dalt játsszák be, amikor gólt rúg. Ezért is igyekszünk minél közelebb juttatni a kapuhoz, vagyis Szoboszlai Dominikhez a dalt

 – fogalmazott nevetve az együttes vezetője. Először január 17-én, szerdán 19 órakor tekinthető meg a klip a Just videócsatornáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában