Márki-Zay Péter a sajtóból értesül a városi cég bukásáról, pedig a K-Monitor értesítést küldött az érintetteknek

2024.01.25. 08:40

Figyelmeztetésben részesítették a mulasztásért felelőseket Vásárhelyen

A vásárhelyi önkormányzata elismerte, hogy nem volt átlátható a város vagyonkezelő cégének, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt.-nek a honlapja. Közösségi oldalukon azt közölték, hogy a mulasztásért felelős dolgozókat figyelmeztetésben részesítették.

Kovács Erika

Most már kint vannak a HVSZ Zrt. honlapján a hiányolt dokumentumok. Fotó: Karnok Csaba

Kikerültek a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ Zrt.) Zrt. oldalára azok a szerződések, amelyek miatt az átláthatóságot politikai zászlajára tűző Márki-Zay Péter polgármester vezette város cége elégtelent kapott a K-Monitortól. A cég honlapján például nem voltak elérhetőek a vagyongazdálkodásra vonatkozó önkormányzati rendeletek, a tisztségviselők adatai, a felügyelőbizottsági működés, az üzleti terv, az éves beszámoló, az éves vagyonkezelési szerződések, a 2022-ben és 2023-ban lefolytatott közbeszerzések dokumentumai.

A város gyorshír szolgálatán azt írták, hogy az önkormányzat a sajtóból értesült a K-Monitor felméréséről, és arról, hogy a városi vagyonkezelő cég honlapja nem volt naprakész. Ez azonban nem igaz, mivel a K-Monitor kiértesítette az értékelés eredményéről a cégvezetőket és a polgármestereket is.

A mulasztásért felelős kollégáinkat figyelmeztetésben részesítettük és a hiányosságot azonnal pótolták: a 2023-as szerződések immár megtekinthetőek a weboldalon. A következő napokban a város valamennyi cégének internetes felületeit ellenőrizzük és a korábbi évek mulasztásait is pótoltatjuk munkatársainkkal

 – írták a közösségi oldalon.

Mint arról lapunk is beszámolt, a vásárhelyi önkormányzat vagyonkezelő cége, a HVSZ Zrt., csúfos eredményt ért el, elégtelent kapott a K-Monitor felmérésén, vagyis megbukott, pedig a város polgármestere a transzparenciát, vagyis az átláthatóságot tűzte zászlajára. Ennek ellenére a város vagyongazdálkodási cége mindössze 25,7 százalékban teljesítette az elvárásokat, 74,3 százalékban nem, ezzel az eredményben holtversenyben a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt.-vel, az utolsó előtti helyen végzett, csak a csepeli önkormányzat cégét tudta megelőzni.

A 31-es listán egyébként a szegedi IKV Zrt. is szerepel, méghozzá az előkelő hetedik helyen, a legátláthatóbbak között, 68,6 százalékos aránnyal. A K-Monitor jónak ítélte a cég átláthatóságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában