Az óvoda mellett, a Jó­­kai utcában épül meg

2024.01.30. 10:00

Folytatódik a bölcsődeépítés Bordányban – Galéria

Arany T. János

Bordányban az új bölcsőde homlokzatát és a tető kialakításán dolgoznak a szakemberek. Fotó: Török János

Az ünnepek idejére leálltak a Bordányban zajló fejlesztések, így a bölcsőde építés is. Az időjárási körülmények miatt ideiglenesen szünetelhet a munka, a kemény fagyban nem tudnak dolgozni a vállalkozók. A közelmúltban a bölcsőde építését végző vállalkozó ismét megkezdte a munkát, már a homlokzat és a tető kialakításán dolgoznak a szakemberek. A tervek szerint szeptembertől már ebben az épületben szeretné fogadni az önkormányzat a bölcsődés gyerekeket.

Mint korábban megírtuk, a bordányi önkormányzat sikeresen pályázott új bölcsőde építésre. Sokan Bordányban szeretnének családot alapítani, egyre növekszik a gyereklétszám, és az óvoda épületében kialakított mini bölcsőde pedig már nem tudja betölteni feladatát. A bölcsőde az óvoda melletti területen, a Jókai utcában épül meg. A bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde 145 férőhelyes. 2010-től a 2 év feletti gyermekek részére 14 férőhelyszámmal egy bölcsődei csoport is megkezdte mű­ködését. Az új bölcsőde az óvoda melletti területen, a Jó­­kai utcában épül meg. A 250 négyzetméteres épületben két csoportszobát alakítanak majd ki a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, tejkonyhával és melegítőkonyhával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában