Helyi közélet

2024.01.22. 12:30

Kettős karrier lehetősége Hódmezővásárhelyen a sportolók számára

Tábori Szilvia

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ és a Hódmezővásárhelyi Futball Club 2022-ben együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a hódmezővásárhelyi és térségi egyesületek sportolói számára kidolgozza a kettős karrier lehetőségét. E cél érdekében egy újabb állomáshoz érkeztek: a Centrum és a Tankerület egy workshop keretében szakmai párbeszédre hívta a sportegyesületek vezetőit és szakembereit.  

Fotó: HSZC


A rendezvényen Miklós Anikó tankerületi igazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd vázolta a sport életpályamodellt, amely óvodáskortól az általános iskolán és technikumon keresztül ível egészen a felsőoktatásig, illetve a munkaerőpiacig. 
A rendezvény házigazdái – a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum képviseletében – Hornyák János igazgató és Draskovits Diána sportreferens bemutatták, hogy a szakképző intézmény sportágazatán tanulók számára milyen támogatást tudnak adni, hogy a sport továbbra is az életük része maradjon, ugyanakkor a tanulmányaikat is folytathassák, sőt érettségi vizsgát, szakmát – sportedző, sportszervező – szerezhetnek.

Fotó: HSZC

Walterné Böngyik Terézia, a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola igazgatója arra kérte az edzőket, hogy már a középiskola választása előtt motiválják tanítványaikat, hogy olyan intézményt válasszanak, ami mellett tovább tudják folytatni az élsportot. 
A workshop egy kötetlen beszélgetéssel folytatódott, ahol a szakemberek véleményeikkel, ötleteikkel gazdagították a megkezdett együttműködést, a kettős karrier kiépítését. 

Fotó: HSZC


A workshopon az alábbi egyesületek voltak jelen: Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club, Hód Úszó Sportegyesület, Vásárhelyi Kosársuli, Hódmezővásárhelyi Vizilabda Sport Club, NICS-Hódmezővásárhelyi Swimming Úszó-Vizilabda Club, Crystal Dance, Cél-Tudat Sportegyesület, Hód-Fitness Sportegyesület, Szentesi Vízilabda Klub, Hódmezővásárhelyi Futball Club, Székkutasi Tömegsport Egyesület, Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület, Contact Kick-boksz és Thai-boksz Harcművész Egyesület, Orosháza.  

Fotó: HSZC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában