Helyi közélet

2024.01.16. 18:37

Kiálltak a menesztett iskolaigazgató mellett

Darók József

Flashmobbal álltak ki Szentes főterén a szülők a Kiss Bálint Református Általános Iskola menesztett igazgatója, Karikó-Tóth Tibor mellett. fotó: Darók József

Közös kiállásra hívták a szimpatizánsokat a Kiss Bálint Református Általános Iskola január 4-én menesztett igazgatója, Karikó-Tóth Tibor mellett. Kedden délutánra hirdették meg szülői kezdeményezésre a Kossuth téri flashmobot, azokat megszólítva, akik – mint megfogalmazták – , úgy érzik, hogy az iskola méltatlanul felmentett igazgatója, Karikó-Tóth Tibor és az általa irányított tantestület, a lehetőségekhez mérten mindent megtettek gyermekeik értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődése érdekében.

 A város főterén pár tucatnyian meg is jelentek – Karikó-Tóth azonban nem. Körtvélyesi László gitáron játszotta Bródy János Sárga rózsa című dalát, amiben jelképesen elhangzik a „Nem ad választ ma senki sem” refrén. Idézett a megjelentek előtt az ügy kapcsán a fenntartó református egyházközségi közleményből, valamint szülői hozzászólásokból. 

Az őt felkérő szülőket idézve hangzott el tőle: a józan érvnek mond ellent, hogy tanév közepén teszik lehetetlenné a nyugodt tanítást, továbbá, hogy aggályos, méltatlan egy köztiszteletben álló személy elleni fellépés, aki garancia volt az intézmény magas színvonalú működésére. A kialakult bizonytalanság megfélemlíti a tanárokat, a dolgozókat, ez hatással van a gyerekekre is – folytatta a szülők kommentjeit.

Végezetül a szülők egybehangzó véleményét tolmácsolta azzal, hogy bizalmuk megrendült az intézmény vezetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában