Tiszasziget

2024.01.06. 14:26

Komposztálásra buzdít a polgármester

Suki Zoltán

Fotó: Ferenczi Ferenc közösségi oldala

Idén is összegyűjtötték a Tiszasziget főterén lévő platánfák lehulló leveleit – írta közösségi oldalán a település polgármestere. Ferenczi Ferenc hozzátette: a leveleket azok a helyiek kapták meg, akik kertjük ökológiai egyensúlyát természetes tápanyaggal szeretnék fenntartani.

A polgármester szerint eddig csak pozitív visszajelzések érkeztek, így mielőtt veszendőbe menne az önkormányzat udvarán lévő több zsák őszi falevél, felajánlják azokat is.

A levélkomposztálás segít visszajuttatni a talajba azokat a tápanyagokat, amelyeket a növények kivettek belőle. Ez a ciklus megerősíti a kertek ökológiai egyensúlyát. Ráadásul a komposzt hozzáadása a talajhoz növeli annak tápanyagtartalmát és szerkezetét, javítja a vízvisszatartást, és segít a gyökereknek könnyebben terjedni. A komposztálás révén kevesebb műtrágyát és talajjavító anyagot kell vásárolni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában